راز عصای معجزه گرکامیابی و موفقیت

پدیده ای در درون ما وجود دارد که مانند عصای جادویی قصه ی سیندرلا، قادر است با خود هر آرزو و طرح و نقشه ای را برای ما به واقعیت تبدیل سازد .
در میان ساختمان فرماندهی مغز ما الهه ای توانمند، هوشیار، آینده بین، افسونگری پیش گو، جسور و حاذق وهدف بین به تخت سلطنت تکیه زده که حیاتِ افق آینده ی انسان را مدیریت می کند. نام این فرمانده مدبر، “تخیل” است. جامعه ی بشری بدون این فرمانده باذوق، هرگزنمی توانست رنگ نوآوری و شکوفایی درعرصه های مختلف زندگی را به چشم خود مشاهده کند.
تخیل “عصای معجزه گر” تجلی رویاهای ما است . نماد این عصای افسونگر را می توان در کتابهای مقدس، فیلم ها و داستانهای تخیلی مشاهده کرد. ولی نباید نسبت به این موضوع کم توجه بود و فریب این مسأله را خورد که تخیل انسان تنها به عرصه ی هنر و داستان های کودکان تعلق دارد . ” انسان برتر” همیشه از این نیروی بلقوه بهره می برده و با استفاده ازآن، بهترین موفقیت ها را کسب نموده است.
این تنها تخیل است که می تواند سد ناممکن ها را بشکند و جریان تازه ای از توان روحی و جسمی انسان را به نمایش بگذارد. دکتر ژوزف مورفی می گوید: ” نیروی تخیل از نیرومندترین استعدادها و توان های درونی آدمی است.”
تخیل هنر واقعی خلاقیت ذهن است.
انیشتن می گوید: تخیل بسیار مهم تر از دانش است :.زندگی انسان همچون یک بوم نقاشی می باشد که توسط قلم موی افسونگر تخیل نقش می بندد.
آنچه ما از تخیلات می آموزیم از این قرار است؛ تخیلات با تمامی قسمت های شگفت انگیز و شورآفرین زندگی انسان، از بعد فرهنگی، هنری ، اقتصادی، تکنولوژِی و …. ، در ارتباط است و دارای ویژگی های پر اهمیت و جنبه های باجاذبه می باشد . تصور کنید، زندگی انسان بدون نیروی خیال چقدر کسل کننده و بی روح است. البته نیاز اصلی انسان به آب وغذا و هوا مشهود است ولی این تنها یک بخش از زندگی محسوب می شود و درجه ای اعلاتر در زندگی انسان وجود دارد که مربوط به روح و روان اوست.
هر فرد، موظف است که با استفاده از نیروی خیال خود ، اهداف و خواسته های زندگی خود را به صورت عملی و واقعگرایانه در زندگی متجلی سازد. انسان باید تلاش کند از تفکر وهم آلود، محدونگری فاصله بگیرد تا در آینده بتواند به شناخت بهتری از مفهوم خویش و معنای زندگی دست یابد. به گفته آنتونی استور :
” دنیای درونی رویا پردازی باید بخشی از وراثت زیستی فرد تلقی شود. وقتی واقعیت ذهنی کسی به طور کامل از واقعیت بیرونی منقطع شود، او را دیوانه می نامیم. از طرف دیگر، اگر این دنیای درونی را بیش از حد سرکوب کنیم، در کل فرمانبردار واقعیت بیرونی خواهیم شد و دنیای بیرونی را چیزی خواهیم دانست که باید خود را با آن سازگار کنیم. در نتیجه، فردیت ما از بین می رود و زندگی بی معنا می شود “.
انسان هرگز نمی تواند بدون نیروی خیال با استعدادهای واقعی و توانمندی های نهفته درهستی درآمیزد. اگر شعله ی خیال انسان بی فروغ شود چنین اتفاقی باعث بوجود آمدن احساس دل زدگی و بی انگیزگی شدید در زندگی می گردد و انسان ناچار می شود که به گونه ای دل مرده به حیات خویش ادامه دهد.
اگر چه جایگاه تخیل را می توان در فضای فیزیکی مغز به کنکاش گذارد ولی باید به یاد سپرد که این روح و روان ما است که بیش از هر چیز از تخیل سود می برد و از آن تغذیه می کند.
انسان هنرمندی خیال پرداز است
سهم هرکس از گنجینه غنی زندگی، به قدرت خیال پردازی ها ی او بستگی دارد. نیروی تخیل انسان یک موهبت عظیم و ثروتی بی پایان است که طبیعت الهی در اختیار انسان گذاشته تا این موجود پا گذاشته بر زمین، محدود به قدم گذاشتن برخاک نشود. این فروغ تخیل است که انسان را قادر ساخته به ژرف ترین اسرار هستی از عمق روح تا دنیای پیرامون خود سفر کند و به راز و رمزهای جهان های درون و بیرون دست یابد.
شاید این جمله کمی اغراق آمیز جلوه دهد ولی واقعیت نهفته این است که آدمی پیش از آنکه موجودی متفکر باشد، یک هنرمند خیال پرداز بوده است. چون انسان بدون نیروی خیال قادر به ژرف اندیشی نبوده است و نخواهد بود. این قدرت تخیل است که به انسان اجازه می دهد که در هر عالمی به سیرو سفر و ماجراجویی بپردازد و پرنده خیال خود را بر هر آشیانه ی اندیشه و تفکری بنشاند. من معقدم، انسان قبل از آنکه به موجودی متفکر تبدیل شود، قبلاً، تخیل پرداز بوده ، سپس به نیروی تفکر رسیده است. چون همه زندگی انسان چیزی جزء تخیل ذهن نیست . همه چیز اول در خیال انسان نقش بسته ، سپس در زندگی ظهور کرده است.
پس وقت آن است که از تخیل خودتان را برای در نوردیدن افق های باشگوه زندگی باکنید و چشم اندازی باشکوهی از زندگی خودتان در ذهن تان تصور کنید تا نیروی شما برای شکوفایی وضعیت زندگیتان تقویت شود.
از نعمت تخیل تان بهره ببرید. آنچه را خواستارش هستید به تخیل درآورید و به آن ایمان داشته باشید . محال نیست که تخیلی بایک ایمان قوی در ذهن کسی به تصویر کشیده شود و در زندگی او ظهور نکند.
ابراهیم علی عزیزی مدرس توانمندسازی فردی و نیروی انسانی
راهکارهای علمی و کاربردی کامیابی و موفقیت
مدیر سایت کلیداوج
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن