نوابغ کارآفرین چه کسانی هستند؟

نوابغ کارآفرین چه کسانی هستند؟
برنامه ریزی و اقدامات اوایه را می توان مهم ترین رکن آغاز یک کسب و کار دانست.برای انجام هرگونه فعالیت تجاری و اقتصادی، برنامه ریزی دقیق و مدون از اصل های ضروری و لازم است. به همین دلیل زمانی که قصد دارید تا کسب و کار خلاقانه جدیدی را آغاز کنید به یک «رویای » قابل اطمینان و جامع و دست یافتنی نیازمند هستید.
بدون توجه به این طرح کسب و کار شما در چه زمینه است، برخورداری از یک رویای دست یافتنی که از پشتوانه یک طرح اهداف برنامه ریزی شده برخوردار است موفقیت حیاتی محسوب می شود. به زبان ساده یک کسب و کار بدون برنامه ریزی نمی تواند توفیقی پیدا کند
پس اگر میخواهید تا کسب و کار موفقی را تجربه کرده و به هر آن چه که مد نظر دارید دست یابید، بایستی نسبت به خودتان و طرح رویایی تان ایمان و باور داشته باشید .
فکر نکنید که کارآفرینان بزرگ جهان انسان های خیلی خاص و فوق العاده ای هستند . و یا آنها از یک نوبغ ویژه ای نسبت به سایر افراد برخوردارند به گفته دکتر آلکس در کتاب معروف خود تحت عنوان پرورش استعداد:
” نتایج نشان می دهد که همه ی ما با درجات مختلفی دارای استعداد هستیم.این تجزیه و تحلیل نشان می دهد که در جه ی مؤثر بودن خلاقیت ما با بازده انرژی فکری ما – کوشش و پشتکار ما در بکار بردن مغزمان – ارتباط بیشتری دارد تا با استعداد درونی مان . تحقیقات نشان می دهد که بهترین ایده ها بوسیله افرادی که در رشته ی مربوطه آماتور بوده اند به وجود آماده است. “
وی در ادامه می گوید: در ایام جنگ دوم جهانی به دلیل برانگیختگی حس میهن پرستی بهترین ایده ها از کاسه سر افراد عادی پا به منصه ی ظهور گذاشته است. طی این جنگ بالغ بر میلیون ها ایده ی درخشان توسط افرادی تجلی یافت که به هیچ وجه خود را افراد خلاقی نمی دانستند. :
خلاقیت و ایده سازی سن و سال و تحصیلات نمی شناسد.
به گفته ی ژرژ لاتون ، خلاقیت سن نمی شناسد . اگر چه قدرت فکری ما تا سن شصد سالگی رشد می کند و از آن پس استعداد فکری ما کند می شود ولی تا مرز ۸۰ سالکی می تواند به خوبی ۳۰سالگی باشد.
پروفسور لهمان استاد دانشگاه اوهایو شواهدی یافت که خلاقیت از سن تمرد می کند . وی بزرگانی را که در زمان خویش ایده هایی که اهمیت جهانی داشتند مورد ارزیابی قرار داد از ۱۰۰۰ موفقیت خلاق که پروفسور ذکر نموده است متوسط سنی آنان ۷۴ سال بوده است.
نکته ی بسیار حزن انگیز و دلخراش در مورد ابداع ایده و نوآوری و خلاقیت در کارآفرینی این است که بسیاری از انسان های با استعداد و خلاق ، به دلیل نگاه منفی نسبت به خود و کم بینی استعداد های شان رویاهای دست یافتنی خود را سلاخی می کنند.
حتی کاشفی بزرگی همچون لوئی پاستور و مخترعی بزرگ همچون ادیسون بار ها و بارها با اشتباهات بزرگ رو به رو شده اند. ولی چیز مهمی که در وجود این بزرگان وجود دارد عدم یأس و دلسردی و ناامیدی است . دلسردی و ناامیدی و بی اعتمادی به خود مانع بزرگ خلاقیت در هر کسب و کاری است. اعتماد به نفس نیروی عظیمی در تداوم خلاقیت به شمار می رود .
گرایش دیگری که خلاقیت را تهدید می کند عبارت از تمایل به همرنگ جماعت شدن است . این تمایل طلسم سنت گرایی را با خود همراه دارد و سنت گرایی دلسرد کننده عمده ای برای خلاقیت است.
یک اشتباه بزرگ دیگر که اکثر افراد با استعداد را با رکود خلاقیت رو برو می کند این است که فکر کنیم باید تنها به موفقیت ها امتیاز خوب داد . در صورتی که هر اشتباهی می تواند منبع و سرچشمه بروز و ایجاد یک خلاقیت بزرگ باشد که بسیار امتیاز آور است . باید کوشش و خلاقیت را مانند یک شمشیر دو سر تیز دید که یک روی آن بالا و روی دیگرآن پایین است ولی از هر دو طرف برنده است. پس باید خودتان را دست کم نگیرید . به خودتان ایمان و باور داشته باشید که شما هم لایق تبدیل شدن به یک کارافرین بزرگ هستید.
ابراهیم علی عزیزی مدرس توانمند سازی فردی و نیروی انسانی
تکنیک های علمی وکاربردی
مدیر سایت کلید اوج
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن