کلید ثروت در دست چه افرادی است؟

کلید ثروت در دست چه افرادی است؟
در وجود مکانیسم های روانی انسان ، یک محرک پر قدرت روحی و روانی وجود دارد که تمامی رفتار و اعمال و افکار انسان را کنترل می کند . میزان کامیابی یا ناکامی انسان ها بستگی زیادی به این پویایی این محرک دارد . جالب اینجا است که سرعت تحقق و دست یابی به خواسته و اهداف زندگی ، همگی بوسیله این محرک تنظیم می شوند. آن نیروی محرک،نامشه، انگیزه است. انگیزه داشتن یا نداشتن با عث پیشرفت یا پس رفت زندگی انسان ها می شود .
مفهوم انگیزه، بیش از یک نیروی خواستن و تصمیم ساده است. خواستن، به تنهایی نمی تواند نیروی انگیزشی در درون ما ایجاد کند.
تحقیقات زیادی که درباره ویژگی های افراد با انگیزه با پیشرفت بالا و تفاوت آنها با سایر مردم عادی صورت گرفته است . این تحقیقات نشان داده ، آنهایی که انگیزه زیادی به موفق شدن در رقابت ها دارند ، در برابر فشارهای اجتماعی مقاوم ترند و تاب آوری بیشتری دارند. این افراد با احتمال بیشتری به دانشگاه راه پیدا می کنند ، در بیشتر پست های مدیریت قرار می گیرند ، در فعالیت های اجتماعی اثربخش شرکت می کنند ، با دیگران بهتر کنار می آیند .
تحقیقات دیگری نشان می دهد که افرادِ دارای نیاز پیشرفت بالا، مدت طولانی تری در مشاغل باقی می مانند و سخت تر کار می کنند و در برابر انتقادها با اصلاح عملکرد خود واکنش نشان می دهند و نیز مشاغلی را انتخاب می کنند که مسئولیت زیادی ایجاد می کند و به طور کلی، این افراد، رضایت شغلی بیشتری را گزارش می دهند.
همچنین مشخص شده است که وجود افراد با انگیزه پیشرفت بالا ، در مراکز و مؤسسات تولیدی و اقتصادی، تأثیر زیادی بر میزان موفقیت آن مؤسسات دارند به نحوی که برخی شرکت ها از بین داوطلبان استخدام، اقدام به گرفتن آزمونی جهت سنجش انگیزه پیشرفت آنها می کنند.
دیگر پژوهش ها نشان می دهد که افراد دارای نیاز پیشرفت بالا به احتمال بیشتری ، یک کسب و کار شخصی برای خود راه اندازی می کنند، بنا براین ، کارآفرینان خوبی به شمار می روند. به طور مثال، در تحقیقی که روی زنان کارآفرین در استرالیا انجام گرفت مشخص شد که آنها هم انگیزه پیشرفت بالایی دارند.
مک کللند عضو دانشگاه هاروارد پژوهش ها مفصلی در خصوص انگیزه ی پیشرفت انجام داد. ” به نظر او نیاز پیشرفت سایقی است که می تواند رفتار را تقریباً در تمام موقعیت ها نیرومند ساخته و هدایت کند. ” اهمیتی که برای تحقیقات مک کللند داده شد ، منجر به این گشت که وی در سال ۱۹۸۷ جایزه ی برجسته ی علمی انجمن روان شناسی آمریکا را دریافت کند. ” مک کللند با به کار گیری نظریه ی خود در مسایل اجتماعی و گسترده تر ، برای رشد اقتصادی و زوال چندین فرهنگ ، هم باستانی و هم معاصر ، با توجه به سطح انگیزش پیشرفت هر جامعه ، گزارشی تجربی ارائه داد . او به صورت تجربی نشان داد که ما می توانیم با اندازه گیری سطح انگیزش پیشرفت یک ملت ، توان رشد و زوال اقتصادی آن را پیش بینی کنیم . وی در یک بررسی معلوم ساخت، افرادی که دارای نیاز پیشرفت بالا هستند از آن هایی که نیاز پیشرفت کمی دارند ، غالباً مشاغل عالی رتبه ای دارند . افراد دارای نیاز پیشرفت زیاد ، در شغل خود سخت تر کار می کنند، انتظار موفقیت بیشتری دارند و رضایت شغلی بیشتری را گزارش داده اند.
همچنین در تحقیقی که مک کللند بر روی دانشجویان انجام داد آنان را از نظر نیاز به پیشرفت، مورد تحقیق ” انتخاب های شغلی” قرار داد .در چهارده سال بعد ، پی گیری کرد و به این نتیجه رسید که ۸۳ درصد بازرگانان در چهارده سال قبل ، نمرات بالایی در «نیاز به پیشرفت» کسب کرده بودند.
با نتیجه گیری از این تحقیقات، می توانیم به این روشنگری برسیم که کلید ثروت می تواند در دست چه افرادی قرار بگیرد. به همین دلیل، ثروت و کامیابی، به انسان های با انگیزه بالا، بیشتر از افراد بی انگیزه، پاسخ سخاوت مندانه نشان می دهد . چون انگیزه ، باعث گسترش میدان دید افراد برای جستجوی شرایط موفقیت ساز می شود. انسان های باانگیزه بالا، توان سازنده گرایی بیشتری در زندگی از خود نشان می دهند .
فردی که دارای انگیزه بالا برای کسب خوشبختی و رفاه خود و خانواده اش می باشد نسبت به فردی که از این نیرو، بی بهره است ، قدم های جسورانه تر و بی باکانه ای برای تحقق خواسته ها و آرزوهایی خود بر می دارد.
انگیزه باعث ترغیب سیستم مغز انسان می شود تا راهکاهای کسب علم و اطلاعات کامیابی به صورت شبانه روزی بیاموزد.
افرادی که در روحیه آنها نیروی انگیزه وجود دارد ، چشم انداز های آنها از زندگی شکوهمند و ماجرا جویانه است ، چیزی که افراد بی انگیزه از آن محروم هستند.
افراد با انگیزه به دلیل وسعت دامنه ذهن شان ، در مسیر حرکت آنها می توان خلاقیت ، خود حفاظتی ، امید و اعتماد به نفس زیاد مشاهده کرد. و از خود انتظار دارند که در برابر شرایط قدرت عمل مناسب نشان دهند تا از آنها گذر کنند . ازاین جهت است که می بینید این افراد به موقعیت های عالی، مالی و اجتماعی دست می یابند .
اگر فردی با انگیزه ای، برای کسب ثروت باشید ، می توانید سرعت ثروتمند شدن خودتان نسبت به افراد عادی شتاب بیشتری ببخشید . سرعت عمل شما در این مسیر حرف اول را در رقابت های مختلف اقتصادی بالا می برد. مشخص است که افراد با انگیزه ، شرایط بهتری برای جذب منابع و امکانات دارند و به همین دلیل ، سریع تر به رشد اقتصادی و مالی دست می یابند. زمان بسیار مهم است . افراد با انگیزه چون انگیزه های بزرگی برای کامیابی در سر دارند . تلاش ها و کوشش های خود را برای فتح قله های موفقیت ، بهتر برنامه ریزی و زمانبدنی می کنند . به عبارتی تلاش آنها هدفمند و با برنامه است. فراموش نکنید که رشد مهم است ، نه تلاش.
اگر کوشش های شما بی برنامه و بدون یک اندیشه ی راهبردی باشد ، هیچ نتیجه جالب توجه ای از تلاش های خود به دست نمی آورید.
به خودتان خوب توجه کنید، اگر ضعیف و ناتوان هستید ،علت این است که با افکار ناتوان کننده همنشین هستید، به اصطلاحی، نسبت به پیشرفت خود بی انگیزه هستید.
اگر با وضع اقتصادی بد و ضعیف ، کسادی بازار ، بدهی های زیاد ، شرایط خانوادگی نامتعادل رو به رو هستید ، این حقایق از ذهن بی انگیزه های شما نشأت می گیرند.
فراموش نکنید که وجود موانع و سختی ها بیرونی نیست که انسان را از ایجاد تغییر و تحول و کامیابی باز می دارد ، بلکه وجود موانع ذهنی که در درون ما است ، مانع بزرگ موفقیت مان محسوب می شود.
روشن است که ذهن با انگیزه ، ثروت ساز است و ذهن بی انگیزه محدودیت ساز.
کسب پول و ثروت نیازمند محرک روانی است . ثروت سازی ، نیرو و انرژی می خواهد، دقیقاً مانند سوخت یک خودرو . چطور ممکن است یک خودرو ، بدون سوخت حرکت کند. همین اتفاق هم برای انسان شکل می گیرد.
مشکل بسیاری از افراد بی انیگزه این است که قدرت پایبندی به خواسته ها و رویاهای خود را از دست می دهند و پس از مدتی میل به رشد و نتحل در زندگی در آنها خاموش می شود، به همین دلیل است که می توانید یکی از نشانه های افراد تهیدست را در بی ثباتی و ناپایداری حفظ استمرار انگیزه پیشرفت شان ببینید. بسیاری از افراد گویی قدرت پایبندی خود را نسبت به پیشرفت از دست می دهند و به دلیل همین مسأله، این افراد، برای برگشت به روزهای عقب تلاش بیشتری به خرج می دهند تا تلاش در جهت روز های اوج .
نیروی محرک انسان های ثروتمند، ” انگیزه ی ثروتمند شدن” است .هیچ مانعی نمی تواند جلوی ماجراجویی یک انسان را بگیرد که برای کسب ثروت دارای، انگیزه ای قوی است .
اگر می بینید که شرایط مالی زندگی شما به یک بحران کمرشکن تبدیل شده است ، ببیند آیا برای دنبال کردن کارمورد علاقه تان که احساس می کنید در آن موفق تر هستید شور و حرارتی دارید ؟ آیا حاضرید برای تحقق این هدف از خودتان جسارت نشان دهید؟ آیا حاضرید به پای آن از خودتان همت و تلاش به خرج دهید ؟ اگر این پای تفاهم نامه را امضاء می کنید ، بی شک انگیزه ای برای رشد و پیشرفت زندگی خودتان دارید .
اگر شور و نشاطی و جسارتی برای زیبا کردن زندگیتان ندارید ، نشانه این است که انگیز ه ای برای دلچسب کردن زندگی ندارید.
پس مراقب باشید که این بی انگیزگی ، مقدمه ی برای تاراج زندگی ، فرصت ها و خوشبختی شما خواهد شد .
نقطه آغازین یک موفقیت درهمان گام های اولیه، داشتن یک هدف انگیزه بخش است .
ناکامی شما از آن جهت است، چون شور وشوق ندارید؛ شور شوق ندارید، از آن جهت که هدفی انگیزه بخش ندارید. هدف هایی که در ما ایجاد انگیزه پیشرفت نمی کنند ، ممکن است که هدف هایی باشند که خیلی از توان و ظرفیت ما بیشتر باشند (رویاهای توهمی ) یا این هدف ها آنچنان کم اهمیت و سطح پایین هستند که در درون ما هیچ حرارت و جوششی ایجاد نمی کنند.
وقتی برای خودمان هدف انگیزه بخش ترسیم می کنیم و برای تحقق آن دست به تلاش بزنیم ، پرتو افق خوشبختی در زندگی مان شروع به درخشش می کند ، چرا ؟ چون انسان به سوی چیزهایی جذب می شود که برای او انگیزه و پاداشی در بر داشته باشد.
کارهایی که برای ما دارای شور و نشاط هستند در ما ایجاد تحرک و پویای می کنند . این اهداف حکم یک مولد انرژی قوی هستند که همیشه موتور چابکی ما را سر زنده نگه می دارند .
ایجاد کردن یک هدف انگیزه بخش دارای این ویژگی ها است:
عادت به تحرک و پویایی را در ما فراهم می سازد،
از اتلاف وقت مان جلوگیری می کند،
استعدادهای ما را شکوفا می سازد،
توانایی ما را بالا می برد،
اراده ما را قوی تر می کند،
رسیدن به اهداف را تسریع می بخشد،
باعث کنار زدن برنامه های بی ارزش و دست و پاگیر می شود .
با توجه به این ویژگی ها ، برای رسیدن به یک زندگی باشکوه،می بایست به سوی ترسیم یک هدف دلپذیر بروید . تلاش ، به تنهایی کافی نسیت ، مهم رشد محور بودن تلاش است. کارهایی که بی برنامهو بدون هدف باشند ، نتیجه ایده آلی ندارند ؛ خروجی این ایده ها و تلاش ها بی فایده است.
به هر ترتیب برای دست یابی به هر خواسته ای ، یک هدف برای خود مشخص می کنید از آن مطمئن باشید که این همان هدف واقعی شماست که به حاضرید خاطر آن دست به هر تلاش و فدا کاری بزنید .
فرصت های زیادی برای در کنار شما باقی است که این فرصت ها می توانند موفقیت مالی شما را بهبود ببخشند . ثروتمند شدن یک مخلوق خارجی و بیرونی نیست ، بلکه زاییده ذهنی و دورنی است. معدن استخراج آن در درون شما قرار دارد ، کلید باز کردن این معدن در دستان افراد با انگیزه است . پس دست به کار شوید. از همین امروز می توانید تصمیم بگیرید که چگونه فردایی داشته باشید . مهم نیست که چند وقت طول می کشد ؛ مهم نیست که شرایط چگونه رقم می خورد ، مهم این است که به به سوی همان آینده ای که خودتان را در آن موفق می بیند و احساس زندگی در آن دارید حرکت کنید .
قدم در مراحلی تازه بگذارید که در آن ها به خودتان افتخار کنید .
برای خودتان اهدافی بنا کنید که احساس آزادی وبزرگی کنید .
شما برده ی شرایط نیستید ، بلکه خالق و آفرینده اوضاع هستید . پروردگار عظیم ، در نهاد شما توانمندی ها و ثروت های فراوانی قرار داده است که در برابر شما غیر ممکن وجود نداشته باشد .
جهان ، به انسان های با انگیزه احتیاج بیشتری دارد، تا انسان های با استعداد . چون این انگیزه است که استعدد را شکوفا می سازد .
ابراهیم علی عزیزی مدرس توانمندسازی فردی و نیروی انسانی
راهکارهای علمی وکاربردی کامیابی و موفقیت
مدیر سایت کلید اوج
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن