انسان خود ساخته یا انسان ساخته شده دیگران

انسان خود ساخته یا انسان ساخته شده دیگران
بر اساس نظریه روابط مَحمِلی ( درونی سازی الگوهای رفتاری و نگرش آدم های مهم اطراف ما، مثل پدر و مادر ، شخصیت های مهم دینی و فرهنگی و قهرمانان، ستارگان ، هنرمندان و… که برای ماارزش دارند.) ، دنیا را از دریچه ی چشم شخصی قضاوت می کنید که در خودِ خویش جذب کرده اید. نظریه پردازان روابط محملی براین تمرکز دارند که این تصورات ناهمخوان و متفاوت ،چطور با هم جمع می شوند و هویت شخص را می سازند و تعارضات چگونه در درون انسان شکل می گیرد.
مثال : پدر یا مادر شما ممکن است دید متعارضی در باره ی روابط و مشاغل داشته باشند که متقابلاً می تواند با دید شما فرق داشته باشد . در این جاست که میزان شدت یا کاهش زمینه اثر گذاری این تعارضات برقضاوت های شما، بر اساس میزان جذب این مواضع در درون شما بستگی دارد. همین مسأله باعث می شود یک روز در باره ی شغل تان یک نوع احساسی دارید و روز دیگر، احساسی متفاوت.
بر اساس این نظریه، به این نکته ی مهم می رسیم ، که قضاوت های ما در مورد شرایط ، افراد ممکن و محیط ، بر اساس دید ونگرش واقعی ما خودمان (خودساخته) نباشد، بلکه ما دنیا را از دریچه ذهن و نظر دیگران قضاوت می کنیم نه خودمان.
وقتی چنین فرایند الگویی در درون انسان پدید آید این شخص دیگر به آنچه می کند و می بیند، اعتماد چندانی ندارد چنین شخصی همیشه درگیر کشمکش های دورنی است.
خودآگاهی در میان چنین افرادی ممکن است به پایین ترین سطح ممکن برسد و جنبه های خلاقیت و پتانسیل ها فکری در پایین ترین سطح عملکرد خود بروز می کنند. اظهار نظرهای قاطع در این افراد به سختی شکل می گیرد و حدس و گمان و وسواس زیاد در این افراد به چشم می آید. چنین افرادی با چنین شخصیت هایی می توانند سد راه تحقق خویشتن شوند و به نوعی دیدگاه و جنبه های مثبت نیروی زندگی خودشکوفا را از دست دهند. این افراد تا حد زیادی فیتله ظهور خود را پایین می کشند و از کارایی نوآورانه تا حد امکان کنار می کشند تا مبادا صحبتی یا رفتاری بر خلاف شخصیت های الگویی خود انجام ندهند .
سعی کنید بر اساس باورها و اعتقادات خودتان ، زندگی تان را بسازید. خود ساختگی ، باعث می شود که سکاندار زندگی خودتان باشید. در چنین شرایط معنای زندگی، و وجود خودتان را در این دنیا بیشتر حس خواهید کرد. اگر اجازه دهید که دیگران در شما نفوذ کنند ، حضور شما در زندگی کم رنگ می شود. به عبارتی، این شما نیستید که زندگی می کنید بله دیگران هستند که به جای شما تصمیم می گیرند که چگونه باید باشید. انسانهای موفق ، انسان هایی هستند که به تصمیمات وا نتخاب های خودشان اهمیت می دهند. انسانی موفق است که زندگی او دست ساز خودش باشد نه دیگران.
وقتی زندگی شما بر اساس ، اعتقادات و باورهای شما رنگ بگیرد ، انسانی هدفمند، پویاتر و سرزنده خواهید بود.
تلاش کنید که زندگی تان، ساخت خودتان باشد. وقتی زندگی شما بر اساس الگوهای فکری و نظام های ذهنی قدرتمند خودتان شروع به رشد کند، دیگر برده شرایط و اوضاع بیرونی نیستید ، بلکه به انسانی کارآمد، اثربخش و نیرومند تبدیل خواهید شد که تحقق هیچ هدفی برای او ناممکن نخواهد بود.
خود شکوفایی یکی از با ارزش ترین موهبت هایی است که انسان می تواند به آن دست یابد . انسانهای خودشکوفا از تمامی ظرفیت و توانایی خودشان برای ساختن یک زندگی کارآمد بهره می گیرند. اگر در این مسیر تلاش به خرج دهید ، نیروی مثبت این جهان را در وجود خودتان حس خواهید کرد . در چنین شرایطی حس می کنید که تمام این جهان در دستان شما قرار دارد و به خودتان به خاطر وجود این احساس عمیق و ممتاز ، افتخار خواهید کرد. (احساس اوج)
ابراهیم علی عزیزی مدرس توانمند سازی فردی و نیروی انسانی
راهکارهای علمی و کاربردی موفقیت و کامیابی
مدیر سایت کلید اوج
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن