استراتژی اولیه کامیابی شغلی

استراتژی اولیه کامیابی شغلی
یکی از پیشران ترین راهکارهای علمی و کاربردی کامیابی شغلی، راهبرد “اهداف انگیزشی” است.
مشوق موفقیت و رشد کارآفرینان بزرگ ، ” اهداف انگیزشی” است .
هیچ مانعی نمی تواند جلوی ماجراجویی های بزرگ افرادی را بگیرد که آنها برای تحقق اهدافش ، از انگیزه بالایی برخوردار هستند . به اصطلاحی بزرگ ترین کارآفرینان جهان ، استراتژی اولیه شغلی را در دستور کارشان قرار می دهند.
آیا شما از استراتژی برای موفقیت شغلی خودتان استفاده می کنید؟ مهم نیست در چه پست ، یا موقعیت شغلی قرار دارید . مدیر یک شرکت بزرگ یا یک کارگاه ساده تولیدی ، استاد دانشگاه ، معلم ، کشاورز و….
اگر امروز احساس می کنید که درعذاب جهنمی یک شغل یا کسب و کار بی روح و کسالت آور قربانی و گرفتار هستید و در آن می سوزید ، علت دارد . علت این احساس درماندگی شغلی ، عدم انگیزه است . اما قبل از آنکه از این دلیل بی انگیزگی شغلی صحبتی بکنم، بررسی کنید و ببینید که آیا با این نشانه های روحی و فتاری در کارتان رو به رو هستید؟
آیا افقی امید بخش در شغلتان می بینید؟
آیا برای ۵ سال آینده شغل تان اهدافی طراحی کرده اید؟
آیا برخورد خوبی با مشتریان ، همکاران و نیروی انسانی خودتان، دارید؟
زمانی که با سایر افراد، در باره ی شغل تان صحبت می کنید ، از پیش بینی توسعه و رشد در شغل و حرفه تان صحبت می کنید یا به جای آن مدام آه و ناله سر می دهید ؟
آیا برای توسعه شغل تان، پس انداز و ذخیره مالی در نظر گرفته اید؟
آیا در ایام سال، برای ارتقای دانش افزایی و آموزش های نوین در کارتان ، در دوره های توانمند سازی و آموزشی شرکت می کنید.
آیا به نمونه های افراد موفق توجه ای دارید و به اصطلاحی به بررسی سایرشرایط توسعه بخش الگوهای موفق می پردازید.
آیا از یک جدول کارنمای برنامه ریزی برخوردار هستید؟
اگر با چنین استراتژی و برنامه هایی در کارتان رو به رو نیستید، نشانه مهمش این است که به کارتان علاقه و انگیزه ای ندارید. اگر می بینید کسب و کارتان به یک شرایط کمرشکن تبدیل شده است، ببیند آیا برای دنبال کردن کار آن کار شور و علاقه ای دارید ؟ اگر شور و نشاطی برای دلچسب کردن کسب وکارتان ندارید ، نشانه اش این است که علاقه ای به آن کار ندارید . بی علاقه بودن و رغبت نداشتن به ادامه ی یک شغل و یا یک مهارت، می تواند پیامدهای خطرناکی برای نابود کردن ، وقت ، عمر ، هزینه و انرژی شما به همراه داشته باشد .
هیچ آدم عاقلی ، وقت خودش را در یک کار شکست خورده و بی انگیزه تلف نمی کند. اگر اهداف انگیزشی زیبا و دلچسب در کارتان ندارید یا چشم انداز اهدافتان به آن زیبای نیستند که در شما ایجاد انگیزه کنند، پس مراقب باشید که این بی انگیزگی ، مقدمه ای برای تاراج رفتن کسب و کارتان و سرمایه عمرتان خواهد شد . نقطه آغازین استراترژی موفقیت شغلی درهمان گام های اولیه، داشتن یک هدف انگیزه بخش و شغل مورد علاقه است . شغل بی انیگزه مثل یک مکان جهنمی است ، و شغلی با انگیزه، مثل یک مکان بهشتی است.
وقتی به کاری می پردازید که نسبت به آن عش و علاقه دارید ، خودتان را برای خیز برداشتن به سوی قدرت ، نوآوری ، ثروت و احساس غرور آماده می کنید . اگر واقعاً عاشق کارتان باشید ، امکان ندارد که در شغل تان شکست بخورید. کیم ووچونگ بنیانگذار شرکت غول آسای دوو می گوید:
هر گز خودم را مجبور به کار نکرده ام و هیچکس نیز مرا مجبور به کار نکرده است. بنابراین اگر سرگرمی چیزی است که به شما لذت و رضایت خاطر می دهد ، پس سرگرمی من کار است.
البته امام علی (ع ) ، قرن ها پیش به این نکته مهم اشاره فرموده اند :
بزرگ ترین تفریح ، کار است.
ناکامی شغلی و یا کار افراد از این جهت است که :
چون شور وشوق در کارشان ندارند،
شور شوق ندارند، از آن جهت که هدفی انگیزه بخش ندارند،
هدف انگیزه بخشی ندارند ، چون به کارشان علاقه ای ندارند.
مشاغلی که در درون ما ایجاد انگیزه نمی کنند در واقع هدف های واقعی ما نیستند . ممکن است این شغل یا حرفه را به این علت انتخاب کرده ایم که معیار آن بر اساس تصمیمات خانواده و یا دیگران بوده است نه بر اساس الگوهای مورد علاقه خودمان .
وقتی در یک شغل، انگیزه از دست برود ، رنگ افق پیشرفت در آن تیره وتار می شود .
کارهایی که برای ما دارای شور و نشاط نیستند ، در ما ایجاد تحرک و پویای نمی کنند . این نوع مشاغل، در حکم یک ترمز دستی هستند که موتور محرکه چابکی و حرکت را متوقف می کنند .
اگر در شغلتان شرایطی وجود دارد که ایجاد تغییر در آن ناممکن یا سخت است، برای خودتان اهداف انگیزه بخشی در آن ترسیم کنید . کاری کنید که با ترسیم این اهداف جدید، روح جدیدی از افق های باشکوه در آن دمیده شود. حقیقتاً ممکن است شغل شما هیچ مشکلی نداشته باشد، شاید مشکل در نداشتن افق های باشکوه در مسیر کاریتان باشد. هر چه سریع تر هدف های زیبایی برای خودتان ترسیم کنید که نشان دهنده توانمندی شما باشد. خودتان را در شرایطی تصور کنید که در اوج موفقیت و شادی هستید. این تصویر ذهنی را از خودتان بسازید که تمامی اعضای خانواده و سایرین، در موفقیت شغلی تان به شما افتخار می کنند. پس نیاز ندارید که ۱۸۰ درجه در شغل تان تغییر ایجاد کنید ، فقط برای لمس موفقیت در این کار باید شروع به پیچیدن اهداف انگیزه بخش کنید ، باقی مراحل رشد و توسعه به صورت معجزه آسا در کسب و کارتان ظهور می کنند.
به نظرم بزرگترین عامل عقب ماندگی و احساس کسالت در زندگی افراد، این است که به کارهای با انگیزه نمی پردازند . یکی از علل شکست و ناکامی افراد همین است که انگیزه ای در کسب و کارشان از آنها نمی بینید.
هدف های انگیزه بخش موتور تحرک پیشرفت و توسعه زندگی فرهنگی ، اجتماعی و مالی یک جامعه است . افراد موفق از این امر به خوب مطلع هستند و می دانند که بدون انگیزه نمی توانند به جایی برسند.
ایجاد کردن یک هدف انگیزه بخش دارای این ویژگی ها است ، عادت به تحرک و پویایی را در ما فراهم می سازد ، از اتلاف وقتمان جلوگیری می کند ، استعدادهای ما را شکوفا می سازد ، توانایی ما را بالا می برد ، اراده ما را قوی تر می کند، رسیدن به اهداف را تسریع می بخشد، باعث کنار زدن برنامه های بی ارزش و دست و پاگیر می شود . پس برای رسیدن به یک زندگی دلپذیر به سوی ترسیم یک هدف دلپذیر بروید . به هر ترتیب هر وقت برای دست یابی به هر خواسته ای ، هدفی را که برای خود مشخص می کنید از آن مطمئن باشید که این همان هدف واقعی شماست که به خاطر آن حاضرید به هر تلاش و فدا کاری دست بزنید .
آینده در دستان شماست . افراد زیادی در همین فضا و موقعیتی که شما هم هستید توانسته اند به قله های درخشان کسب و کار دست یابند .
هنوز فرصت های زیادی باقیست . پس باید دست به کار شوید زیرا همین امروز می توانید تصمیم بگیرید که چگونه فردایی داشته باشید . مهم نیست که چند وقت طول می کشد ؛ مهم نیست که شرایط چگونه رقم می خورد ، مهم این است که به همان آینده ای که خودتان را در آن می بیند و احساس زندگی در آن دارید ، دست می یابید و آخر قصه ی کسب و کارتان به خوشی پایان می یابد.
قدم در کسب و کاری تازه بگذارید که در آن به خودتان افتخار کنید و به اصطلاحی خودتان را در آن کار کشف کنید. برای خودتان اهدافی بنا کنید که احساس آزادی و ، به شما دست بدهد .
شما برده ی شرایط نیستید ، بلکه خالق و آفرینده اوضاع هستید . پروردگار عظیم ، در نهاد شما توانمندی ها و نیروهایی قرار داده است که برای شما غیر ممکن وجود نداشته باشد .
مراقب خاموشی انگیزه قهرمان شدن در زندگی باشید.
عنصر موفقیت انسان های بزرگ ، هدف” انگیزه دهنده” است .
” امروز به هدفی بپردازید که فردا، شما را با انگیزه تر کند .
از روزی که تصمیم می گیرید به کاری مشغول شوید که در آن احساس خوبی به دست می آورید ، گام شما در آن استوار تر و با شور و اشتیاق بیشتری به آن می پردازید و موانع و مشکلات را به سادگی کنار می زنید . به اصطلاحی ، هر چه را که در نهایت تلاش و کوشش دارید ، برای تحقق آن خواسته تان رو می کنید . این جمله گاهی برای من شبیه به ” شتاب دهنده” و گاهی مانند یک ” ترمزدستی” عمل می کند . هروقت در پیچ وخم برنامه های مختلف زندگی درگیر می شوم با خواندن این جمله ، از برنامه ها و کارهای ” درجه دو” و کم اهمیت دست می کشم و به کارهای ایده آل و بارارزش زندگیم می پردازم . یعنی از سویی، پیام این جمله ، جلوی مرا از تکرار کاری های غیر ضروری می گیرد و از سوی دیگر، محرک خوبی برای تمرکز و دنبال کردن برنامه های اصلی زندگیم می شود . این جمله بسیار زیبا، یک فلسفه عمیق برای من دارد و به عنوان یک استراتژی مؤثر برای راهبری زندگیم می باشد.
به کاری بپرداز، که فردا تو شاد کند.
اگر به شغل خودتان انگیزه های جدید ببخشید ، درهای زیادی بر روی موفقیت شما باز خواهد شد.
ابراهیم علی عزیزی مدرس توانمند سازی فردی و نیروی انسانی
راهکارهای علمی و کاربردی موفقیت وکامیابی
مدیر سایت کلید اوج
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن