تبخیر پیشرفت

تبخیر پیشرفت
چرا بعضی از افراد با وجود داشتن استعدادها ی فراوان، تحصیلات عالی، برخورداری از تخصص و مهارت بالا، داشتن امکانات و شرایط خوب و زندگی و خانواده درجه یک، هنوزم هم در گروه افراد شکست خورده هستند؟
این مقاله به یکی از عوامل مهم بازدارنده در خصوص متوقف کردن روند پیشرفت وکامیابی در عرصه های گوناگون زندگی می پردازد . این عامل ناکام کن را ” تبخیر پیشرفت ” می نامم. ضربه زدن به روند کامیابی و پیشرفت در زندگی، از این عامل ریشه می گیرد.این عامل بازدارنده ، در تردید هایی نهفته است که اکثر انسان ها نسبت به توانمندی های خودشان نشان می هند . به نوعی به معنای دست کم گرفتن توان بی پایان خودمان .
این نگرش منفی، چنان حس ناکارآمدی و ناتوانی در انسان ایجاد می کند که ممکن است فرد را به یک تحصیل کرده شکست خورده ، متخصص شکست خورده ، هنرمند ناکام و نخبه و مخترع شکست خورده تبدیل سازد.
در اصل، شک و تردید در مورد خودمان اگر چه ممکن است رشیه در تربیت و آموزش های محیطی و یا خانواده داشته باشد ولی روند اصلی رو به افزایش آن، در بیشتر مواقعف در انتخاب و باورهای منفی خودمان نهفته است .
وقتی باور می کنیم که از تحقق اهداف و خواسته هایی که می توانند به زندگی ما رونق ببخشند ، ناتوان هستیم باعث انحراف از مسیر پیشرفت زندگی می شویم .
این تبخیر کننده رشد و موفقیت برای ما هزینه های سنگینی به همراه می آورد.گاهی آنقدر درگیر این احساس شک و تردید ها می شویم که این شرایط ، باعث تولید استرس و اضطراب های زیادی در ما می شود . زمانی که نوبت به تغییر ، انتخاب های جدید ، ترک عادت های گذشته، واین قبیل تغییرات ، فرا می رسد ، تراکم این فشار هراس آور، شدت بیشتری به خود می گیرد. در این اثنا ، ممکن است خیال کنیم که نتایج همواره تحت کنترل ما نیستند و به اصطلاحی ما سکاندار سرنوشت خودمان نیستیم . افرادی که مبتلا به این شک و تردید می شوند اگر به فکر رفع این نگرش نشوند ، رفته رفته دچار نوعی وسواس فکری می گردند که تحمل بعضی شرایط برای آنها بسیار سخت می شود.
اکثر افراد شکست خورده تلاش میکنند که به بهانهی عدم آمادگی ، برای مواجهه نشدن با شرایط جدید ، مسیر بیراه ای به نام تردید برای خودشان بسازند و همه ی ظرفیت ها و پتانسیل های خود را هیچ و پوچ کرده و فقط به فکر ناکامی باشند. در اصل ، این افراد، از شرایط سخت ، شکست نمی خورند ، بلکه دلیل شکست آنها در خوشان نهفته است ؛ شکست درونی . به عبارتی ، ناامیدی از خودمان، مهلک ترین ضربه کارساز به پیکر زندگی خودمان است . خوب است بدانید، بزرگ ترین ریسک در زندگی این است که ، ریسکی نکنیم و خودمان را از صحنه زندگی کنار بکشیم.
افراد موفق و درجه یک، افرادی هستند که نه تنها به خودشان حس اعتماد به نفس قوی دارند ، بلکه از پیش آمدهای انتخاب خودشان، استقبال می کنند .
اگر پاسخ مثبتی به استعدادها و توانمندی های خودتان ندهید، این عامل میتواند برای شما فلجکننده باشد. انسان ، زمانی حس بودن دارد که بی هیچ شک و تردیدی ، به خودش اعتماد داشته باشد و خود را برای آینده آماده سازد.
افراد موفق به خودشان اعتماد دارند و مطمئن هستند که برای رسیدن به موفقیت در اهداف شان، قابل اطمینان هستند . انسان، باید با توکل بر پرودگار عظیم و امید به حمایت الهی ، به خودش و کاینات ایمان داشته باشد تا از معجزه روند رشد و پیشرفت در زندگی محروم نشود . اگر فردی به توانمندی های خودش شک داشته باشد ، زندگی هم به او شک می کند و او را محروم از سعادت و خوشبختی می سازد.
اگر می خواهید در کنار افراد موفق قرار بگیرید و حتی یک قدم عقب تر از آنها نایستید، به خودتان ایمان داشته باشید و به توانمندی های تان اعتماد کنید . در این حالت، برای رسیدن به چیزهای زیادی از خودتان تلاش می کنید و همه انرژی و تلاش خود را صرف پیروزی می کنید.
برای رسیدن به اهداف باید از یک نظم و توان ذهنی خوبی برخوردار باشید تا بتوانید با دل و جان، تلاش و انرژی صرف اهداف تان کنید. وقتی به خودتان اعتماد می کنید باعث می شوید تا مغزتان مدام به دنبال فرصت های پیروزی و کامیابی بگردد.مغز و سیستم عصبی شما ، نیاز به انرژی و تقویت دارد. وقتی تردیدهای خود را در ذهن تان نگه می دارید و به آنها بها می دهید، مغز بیچاره همیشه به دنبال یافتن دلیلی برای ضعیف بودن و شکست خوردن خود می گردد و شرایط خودش را با شکست و ناکامی سازگار می کند. به همین دلیل سازگاری سیستم مغز با ، درماندگی و ناکارآمدی است که بعضی از افراد را می بینید که با شرایط بیچارگی و بدبختی ، سازگار می شوند و تا آخر عمر ، حتی با این شرایط کنار می آیند.
انسان های موفق هیچگاه داخل حباب شک و تردید، زندگی نمی کنند. آنها با اعتماد و ایمان به خویش ، اهداف ، قصد و نیت خود را روشن می کنند و به سوی تحقق رویاهای خودشان پیش می روند.
بعضی وقت ها فقط کافی است که به خودتان اعتماد کنید تا دستان تان به سقف رویاها برسند ، آنوقت متوجه می شوید که چقدر فوق العاده اید . فراموش نکنید که کلیدهای موفقیت و پیشرفت در دستان خودتان است . برای موفقیت باید چشمان ذهن تان به خودتان باشد نه به کمک دیگران. اعتماد به خویشتن، یعنی ، ظهور احساس ارزشمندی و شایستگی و حس لیاقت داشتن موفقیت.
تقریبا همه افراد، گاهی دچار نوعی شک و تردید به خود می شوند ، خودمن هم بسیاری از مواقع دچار این احساس می شوم ، ولی نکته ی مهمی که در اینجا وجود دارد این است که زمان این احساس خیلی خیلی کوتاه است ، زیرا خوب می دانم که اگر به این بحران فکری اهمیت دهم ، تمامی توانایی و ظرفیت های خود را بخار و بی ثمر می کنم و دیگر انرژی برای رشد و پیشرفت و درک منطقی از شرایط موفقیت آمیز ندارم . نکته ی مهمی که وجود دارد این است که به ارزش ها و توانایی خودم بیشتر از شک و تردید به خودم ، بها می دهم و هرگز اجازه نمی دهم که دودلی در وجود من ریشه کند .
من خوب می دانم که ما انسان ها همیشه ضد ضربه و کامل نیستیم و همیشه احتمال اشتباه کردن هم ممکن است برای ما رخ دهد ، ولی این عدم قطعیت نباید به بهای ، زمین گیر شدن و انصراف ما و حواس پرتی ما از دنبال کردن موفقیت و پیشرفت شود. در عوض، هنگامی که حواسمان را به توانایی های خودمان جمع می کنیم و دچار هیجان مثبت و شور انگیزی می شویم که روز به روز این احساس ما را قوی تر می کند .
در اینجا به چند راهکار ساده برای ایجاد احساس اعتماد بیشتر به خودتان اشاره می کنم .
اولین گام برای غلبه بر شک و تردید، این است که بدانیم که نمیتوانیم همهچیز را تحت کنترل داشته باشیم و صد در صد به خودمان تکیه کنیم . یعنی بپذیریم که نقص و تکامل در کنار یکدیگر وجود دارند، مانند ترس وشجاعت.
کارهای کوچک موفقیت آمیز انجام دهید .
تغییرات جدیدی در شرایط زندگی تان ایجاد کنید . مانند تغییر دکوراسیون منزل و جابجایی اسباب منزل .
در مسیر رفت و آمد به محل کار و خانه تغییر ایجاد .
به آموزش مهارت های جدید بپردازید .
با کلمات مثبت با خودتان صحبت کنید .
برای انجام کارهای درست، خود را تشویق و تحسین کنید.
تصور بهتری ا ز خودتان داشته باشید .
همیشه شرایط موفقیت آمیز را در ذهن خودتان مجسم کنیم.
هر چند وقت یک بار به خودتان هدیه موفقیت بدهید.
ابراهیم علی عزیزی مدرس توانمند سازی فردی ونیروی انسانی
راهکارهای علمی و کاربردی موفقیت وکامیابی
مدیر کلید اوج
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن