شرح مهندسی تفکر پیشرفت گرا

به نام یکتای بی همتا
شرح مهندسی تفکر پیشرفت گرا
علم شناخت ویژگی قالب های ذهنی افراد پیشرفت گرا
همه ی ما به این موضوع آگاه هستیم که سرمایه ی اصلی رشد و پیشرفت هر انسانی در درون خود او نهفته است ، به همین دلیل انسان ها برای پیش بینی و تأثیرگذاری ،آنچه می خواهند اتفاق بیفتد، خلاق، هوشیار و توانمند هستند و از ویژگی ها و ظرفیت های عالی در این زمینه برخوردار می باشند . انسان ها قادرند تا با تلاش ها و عملکردهای اجرایی مطلوب و ایجاد تحول در مکانیسم های شناختی ، انگیزشی و رفتاری خود شرایط و موقعیت های پیرامون را به نفع رشد و پیشرفت خودشان تغییر، و متحول سازند. ولی باید به این موضوع توجه داشت که تمامی انسان ها در رسیدن به چنین ظرفیت های ویژه ای، توانا نیستند و از لحاظ توانایی روانی و انگیزشی با یکدیگر متفاوت هستند . آنچنان که به گفته ی پژوهشگران، برخی از شیو ه های تفکر ، بیشتر از شیو های دیگر با پیشرفت ارتباط دارند از جمله این موارد :
ادراک توانایی زیاد
گرایش تسلط
انتظارات زیاد برای موفقیت
ارزش قایل شدن زیاد برای پیشرفت
سبک انتسابی خوشبینانه . (مارشال ریو )
بواسطه ی همین تفاوتهای فکری فردی است که کیفیت زندگی انسان ها در عرصه های گوناگون زندگی فردی و اجتماعی با یکدیگر متفاوت می باشد.
چنانچه دکتر واتسون می گوید : ” تفاوت کوچکی در میان افراد وجود دارد ولی همین تفاوت کوچک باعث تفاوت های بزرگی در زندگی انسان ها می شود ؛ آن فکر انسان ها است.”
مهندسی تفکر پیشرفت گرا یک دیدگاه در حوزه روان شناسی تفاوت بین فردی با رویکرد انگیزشی- عصبی است که توسط ابراهیم علی عزیزی ، پژوهشگر روان شناسی انگیزش پیشرفت برای اولین بار ابداع و عملیاتی شده است . این رویکرد بر نقش قالب های ذهنی گرایشی در فعال سازی انواع افکار و رفتارهای پیشرفت گرا، تأکید می ورزد .
مهندسی تفکر پیشرفت گرا به صورت مفهومی ، علم شناخت ویژگی قالب های ذهنی افراد پیشرفت گرا است. در این روش به انواع ویژگی ها و مدل های ذهنی انسان های پیشرفت گرا برای رسیدن به موقعیت های عالی فردی و حرفه ای و اجتماعی اشاره می شود.
این رویکرد آموزشی با هدف تاثیرات فرایندهای شناختی ، انگیزشی و عصبی بر افکار و رفتار پیشرفت گرا طراحی شده که بر اساس آن موجب تقویت ظرفیت های ” کمال یافتن و خودشکوفایی، حق انتخاب سرنوشت، خودمختاری، احساس شایستگی و احساس کارآیی، توانمند سازی رفتار نوآورانه و رفتار خلاق خودکام کن و رشد عقاید شخصی مرتبط با پیشرفت می شود. به عبارتی ساده تر، هدف این رویکرد تقویت مکانیسم های شناختی ، انگیزشی و عصبی برای تقویت انگیزه ی پیشرفت ” بالا ” و ” تفکر پیشرفت گرا” می باشد .
در این روش از طریق تقویت سه نیروی شناختی، انگیزش درونی و سیستم عصبی، روند شکل گیری قالب های ذهنی پیشرفت گرا میسر می گردد. با رسیدن به این نتیجه دست یابی به رفتارها و افکار پیشرفت گرا در افراد تقویت می شود . پویایی این سه سیستم ، باعث گسترش توانایی عملکرد و کارآیی مثبت ، هوش بهینه و نگرش های سازنده برای تحقق اهداف زندگی می گردد . مجموعه ی این توانایی ها به دانش کامیابی سویی، ارزیابی ، تقویت عملکردهای شناختی و پیش بینی دقیق و تحلیل منطقی از رویدادها و فرصت های پیشرفت ساز از دنیای اطراف می شود . (تفکر پیشرفت گرا)
مهندسی تفکر پیشرفت گرا یک روش توانمندسازی ویژه است که به انسان ها کمک می کند که با انگیزه ی بالای پیشرفت گرا به موضو عات مختلف زندگی و رویدادهای جهان پیرامون خود با یک دید نگرش بهینه و ادراک عمیق تر نگاه کنند.
از زمانی که افراد مجهز به قالب های ذهنی پیشرفت گرا می شوند ، معیار افکار و رفتار آنها به سوی کامیابی و پیشرفت گرایی در زندگی به حد بالایی ارتقاء می یابد .
آنچه در این روش مهم است دست یابی افراد پیشرفت گرا به حجم وسیعی از اطلاعات و دانش های تخصصی از دنیای اطراف و حیطه ی زندگی است . به عنوانی ساده تر ، افراد پیشرفت گرا عقاید و افکار خود را به نوعی پرورش می دهند که خود را با دنیایی از اطلاعات و ایده های ویژه پیشرفت ساز احاطه می کنند . برای رسیدن به چنین سطحی از بینش و ادراک ، لازم است که افراد به سطوح عالی تر تفکر دست یافته تا در زمینه های خاص پیشرفت ساز ، هوشمندانه و تبحر یابند. در همین راستا ، موضوع اصلی آموزش مهندسی تفکر پیشرفت گرا، توانمند کردن افراد برای ارتباطات مؤثر و اثربخش با امکانات و فرصت های محیط و جهان پیرامون است.
چار چوب این روش به افراد کمک می کند تا به صورت مرتب به برنامه های مختلفی فکر کنند که اوضاع آنها را به سوی رشد و پیشرفت و یک زندگی غنی پیش برده و تصمیمات و راهبردهای خود را برای تاثیر گذاری بر جنبه های گوناگون محیط اجرایی تقویت نمایند. این احساس توانایی کنترل و تسلط بر محیط، باعث شکل گیری انگیزش پیشرفت بالا در افراد می شود و به افراد کمک می کند تا به فرایندهایی چون تمرکز انتخابی، انسجام ، ارزیابی، برنامهریزی، هدفمندی، کنترل افکار و رفتار، سازماندهی استدلال که خاستگاه نیروهای شناختی عالی مغز است برسند .
سر فصل های آموزشی :
آشنایی با مفاهیم انگیزش پیشرفت
شناخت مکانیسم های انگیزشی
شناخت مفاهیم عصبی انگیزشی
شناخت ابزارهای شناختی
آشنایی با مدل ها و قالب های ذهنی
راهکارهای مهندسی تفکر پیشرفت گرا
جامعه هدف آموزشی :
ویژه مربیان و اساتید آموزشی در حوزه های مختلف
شیو ه ی آموزش :
گروهی و فردی
ابراهیم علی عزیزی
نویسنده ، پژوهشگر و مدرس روان شناس انگیزش پیشرفت
پایه گذار مهندسی تفکر پیشرفت گرا
جهت کسب دوره های آموزش می توانید در بخش اطلاعات تماس، در سایت کلید اوج به نشانی www.kelideoj.ir مراجعه نمایید.
ادامه مقالات پژوهشی در این توانمند سازی انگیزش پیشرفت ، فقط در سایت کلید اوج ارائه خواهد شد. www.kelideoj.ir
کپی از این متن با ذکر نام سایت بلامانع می باشد.
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن