آموزش توانمند سازی تفکر پیشرفت گرا

آموزش توانمند سازی تفکر پیشرفت گرا
اهرم پیشرفت و ترقی و غنی سازی زندگی هر انسانی در درون خود او ، خصوصاً در افکارش نهفته است .
انسانها از نظر ویژگی های شخصیتی ، افکار متفاوتی دارند . هر انسانی بر اساس نوع افکارش رویدادهای محیط را تحلیل و تفسیر می کند و از خود رفتار خاصی نشان می دهد .
تحقیقات نشان می دهد آنهایی که از تفکر پیشرفت بالا برخوردار هستند برای پیشی گرفتن از دیگران ، برای تسلط بر شرایط و نشان دادن شایستگی، ملاکهای رفتاری و فکری مثبت و تلاش بیشتری جهت کسب موفقیت از خود نشان می دهند . کسی که دارای تفکر پیشرفت زیاد است تمایل دارد که اهداف بزرگی به دست آورد و از ظرفیت های وجودی خود، به نحو شایسته استفاده کند. این افراد دوست ندارند در حد متوسط و معمولی رفتار کنند. به همین دلیل کارهایی با سطح بالا و عملکردهای بهینه را انتخاب می کنند . در مقابل، افراد با انگیزش پیشرفت کم به کارهایی می پردازند که کمتر برای آنها درگیری ذهنی بوجود آورد و از مسئولیت پذیری فعالیت ها و کارهایی که نیاز به تمرکز و صرف انرژی ذهنی و حرکتی دارند، پرهیز می کنند.
وقتی افکار انسان ها قوی و شهامت ورز و پیشرفت گرا می شود ، محدودیتی در کارهای خود و تحقق اهداف شان نمی بینید و خود را برای پذیرش هر برخورد با هر محیط و یا چالش تازه ، سختی و مانعی آماده و قوی می کنند. این ذات غنی سازی نیروی روانی تفکر پیشرفت گرا است . چرا که هر چه تفکر غنی تر باشد به همان میزان افراد قدرتمند تر می شوند .
جادویی در کار نیست ، هر چه هست موهبت های الهی ویژه ای است که در مکانیسم های شناختی ، رفتاری و زیستی ما کار گذاشته شده است .
فکر کردن به فرصت ها به جای محدودیت ها مسائل را از پیچیدگی خارج می کند ، خلاقیت را شکوفا می سازد ؛ شجاعت را نیرو می بخشد ؛ فرصت ها را از تیرگی خارج می سازد و به شکلی کلی راه های پیشرفت را هموار می سازد.
افراد پیشرفت گرا به عنوان جستجوگران حرفه ای موفقیت معمولاً از آثار مخرب اندیشه های محدونگر آگاه هستند. آنها از این موضوع با اطلاع هستند که برای گذشتن از مرز ناممکن ها باید به گسترش تفکر جسورانه دامن بزنند. تصمیم گیری های کارآمد و بزرگ از دریچه های افکار بزرگ سرچشمه می گیرند .روشن است که با یک تفکر محدودنگر و مضطرب نمی توان به یک نقشه جامع و واقعگرایانه و جسورانه از اهداف آینده دست یافت . ابداع هر نوع هدفی نیازمند آن است که نقشه های ما باید موازنه قوی با روحیات ، توانمندی ها فکری داشته باشد .
به هر نحو، ما چیزی به نام فکر بی کار نداریم . تفکر انرژی خلق می کند. ما در این جا با یک فکر معمولی کار نداریم ، بحث و موضوع اصلی ما پردازش نوع ویژه ای از افکار است که قدرت پردازش اطلاعات ، هوش و ادارک ما را از جهان با کیفیت تر می سازند، و می تواند افراد را به کارآفرینان ، ورزشکاران ، هنرمندان ، مربیان ، صنعت گران، همسران ، دانش آموزان ، اساتید،مخترعان مدیران پیشرفت گرا تبدیل سازد.
تمامی رفتارها و هیجان های ما در حیطه آگاهی ما شکل می گیرند. ما معمولا با وقایع زندگی بر اساس شرایط فکری وذهنی خودمان برخورد می کنیم . یعنی اعمال و هیجان ها ما با نوع افکار ما همخوانی دارند.
افکار ما می توانند ارزیابی ها و استدلال ها و نوع انتخاب ها و تصمیمات ما را در مورد نحوه ی برخورد با شرایط و وقایع جهان پیرامون مان تحت تأثیر قرار دهند. وقتی تفکر ما از یک محتوای قوی و نیرومند برخوردار باشد ، به شکل کارآمد و مثبت تر با شرایط رو به رو می شویم ، ولی اگر افکار ما از قوای ضعیفی برخوردار باشند قادر نیستیم که با چالش ها اطراف به روشی سازنده و کارا رو به رو گردیم .
انواع شیو ه ها ی تفکر این قدرت را دارند که بر شیوه های رفتاری و عملی و کیفیت زندگی ما اثر گذار باشند و حتی قضاوت هاو اطلاعات متفاوتی از دیگران، از شرایط و محیطی که در آن زندگی می کنیم به ما ارائه دهند. به طور مثال ، اگر گرایش فکری ما نسبت به محیط، بر اساس ترس، ناامنی ، محدودیت و منفی گرایی باشد، میزان عملگرایی و رودرویی ما با وقایع زندگی محدود و ضعیف می شود، ولی در مقابل، اگر شیوه ی فکری ما کارآمد ، پیشرفت گرا و مثبت باشد ، بر دامنه ی عملکرد ها ، ایده پردازی ، خلاقیت و رفتارهای پیشرفت گرای ما افزاده می شود.
وقتی تفکر ما پیشرفت گرا باشد به طور سرزنده تر و منطقی با محیط برخورد می کنیم. تفکر پیشرفت گرا یکی از عالی ترین راهبردهای سازماندهی و ساماندهی فرصت های پیشرفت ساز است.
مزیت تفکر پیشرفت گرا این است که باعث بالا رفتن انگیزه ی ما می شود. این نوع تفکر ، باعث آسان تر کردن دسترسی ما به امکانات و موقعیت های پیشرفت ساز می گردد و سبب می شود که ما از فرصت هایی که در اطراف مان وجود دارد به نحو بهینه به نفع پیشرفت مان استفاده کنیم .
تفکر پیشرفت گرا ابزار قدرتمندی است که بر عملکردهای فردی و اجتماعی و حرفه ای ما برای تأثیرگذاری بر محیط اثر خلاقانه و مثبت می گذارد و زمینه ی ارتباطات و پیوندهای اجتماعی و میان فردی ما را قوی می نماید. این تفکر ، دانش و کنجکاوی ما را بسیار بهینه می کند و اشتیاق برای برنامه ریزی ، |آینده نگری و اولویت بندی یک زندگی کارامد را تعمین می سازد. نکته ی مهم خروجی چنین دستاوردهای فکری؛ اغلب به شکلی طولانی اثرات مطلوب و سازنده بر زندگی شخصی و حرفه ای برجای می گذارد.
باید با قدرت گفت که تفکر پیشرفت گرا خزانه ی توانمند سازی انسان را در موقعیت ها و عرصه های گوناگون نیرو می بخشد تا در موقع لوزم از این منابع عظیم درونی استفاده نماید ،همانند توانمندی های هوشی ، شناختی ، اجتماعی و رفتاری. بدین ترتیب تفکر پیشرفت گرا بیشتر از آن چیزی که می پنداریم ارزشمند و کارآمد است. براساس نظریه ی ” گستردن و ساختن” ، هیجان های مثبت دامنه ی تفکر و عمل را وسعت می بخشند و به نوبه ی خود توانمندی ها ی شخصی دیرپایی ایجاد می کنند.
تفکر پیشرفت گرا حتی می تواند تغییرات بیولوژیک ما را تغییر دهد و سامانه های دستگاه های عصبی و نواحی خاصی از مغزما را فعال تر و پویا سازد.
هر گز فراموش نکنید که اگر انسان هایی را در عرصه های گوناگون موفق و رشد یافته و قدرتمند می بینید ، بزرگی آنها را باید در افکارشان جستجو کرد نه در وجود امکانات محیط .
چه متوجه باشید و چه متوجه نباشید شما مدام در حال انتشار اندیشه های خودتان در این جهان هستید .چون زندگی آینه ی اندیشه های شما است . افراد چیزی را در آینه می بینند که در وجود خودشان ظاهر است. وقتی به چیزی می اندیشید (چه مثبت یا منفی ) یعنی آن وجود دارد و با دستان خودتان در حال خلق کردن آن هستید و از آن در زندگی استفاده می کنید. این اتفاق را انعکاس فکر می گویند.
انسان ها سریع ترین سامانه متجلی کننده نیروی تغییر و تحول هستند . ممکن است در برخی گونه های حیوانی نسل ها طول بکشد تا تکامل شکل گیرد، اما این تغییر سریع در ظرفیت مغزی ما وجود دارد و می توانیم به سرعت شرایط خود را دگرگون و متکامل سازیم.
فراموش نکنید بوجود آمدن چیزی منفی نتیجه ی اندیشه های منفی شما است و بوجود آمدن اتفاقات مثبت نتیجه ی اندیشه های مثبت شما است.
اندیشه یعنی قدرت و معجزه
در پایان به بیان نظریه ی سازه های شخصی جورج کلی در این زمینه می پردازیم : ” افراد مانند دانشمندان، با تدوین کردن فرضیه هایی درباره محیط و آزمودن آنها در برابر واقعیت زندگی روزمره، دنیای تجربیات خود را درک می کنند و سازمان می دهند. ما رویدادهای زندگی خود را مشاهده می کنیم – واقعیت ها یا اطلاعات تجربه خودمان و آنها را به شیوه مخصوص خودمان تعبیر می کنیم. عینک یک نفر ممکن است آبی رنگ باشد و عینک دیگری سبز رنگ. امکان دارد چند نفر به یک صحنه نگاه کنند و بسته به رنگ شیشه عینکی که نقطه نظر آنها را قاب کرده است، آن را به صورت متفاوتی ببینند. این دیدگاه خاص، این الگوی منحصر به فرد که هر کسی آن را به وجود می آورد، همان چیزی است که کلی نظام سازه نامید. سازه روش منحصر به فرد شخص برای در نظر گرفتن زندگی است. ما انتظار داریم که سازه هایمان واقعیت دنیای ما را پیش بینی و توجیه کنند و مطابق با این انتظار رفتار می کنیم. ” (جورج کلی )
عناوین سرفصل های دوره های آموزشی :
بخش اول نظری :
عصر تفکر پیشرفت گرا
نیاز به تفکر پیشرفت گرا
آثار تفکر پیشرفت گرا
بررسی ویژگی های افراد پیشرفت گرا
بخش دوم کاربردی :
ابزارهای قدرتمند روانی – رفتاری تفکر پیشرفت گرا
مهندسی تفکر پیشرفت گرا
جامعه هدف آموزشی :
کارآفرینان
بازار یاب ها
صاحبان صنایع و شرکت های دولتی و خصوصی
مدیران و کارکنان
اعضای خانواده و فرزندان
دانش آموزان و دانشجویان
اساتید و مربیان آموزشی
شیو ه ی آموزش
گروهی و فردی
ابراهیم علی عزیزی
نویسنده ، پژوهشگر و مدرس روان شناسی انگیزش پیشرفت
پایه گذار تفکر پیشرفت گرا
جهت کسب دوره های آموزش می توانید در بخش اطلاعات تماس، در سایت کلید اوج به نشانی www.kelideoj.ir مراجعه نمایید.
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن