آموزش توانمندسازی مدیریت پیشرفت گرا

اطلاع ندارم که وضعیت شرکت ، سازمان یا کسب و کار شما چگونه است ولی می خواهم بزرگ ترین راز مدیریت را با شما در میان بگذارم . قصد ندارم مسائل پیچیده مدیریت را مطرح کنم. اصلی را که مطرح می کنم مغز و رفتار شما را چنان قدرتمند می کند که که قادر هستید تا پیچیده ترین اصول و مهارت های مدیریت را به کار گیرید. بدون این اصل کارهای مدیریتی شما همیشه دارای سکته ی بزرگی خواهند بود. این اصل مهم ” مدیریت پیشرفت گرا ” نام دارد. ایجاد هر نوع تغییرو تحولی که منجر به یک پیشرفت و دگرگونی بنیادین شود دارای دو شاخص و ویژگی مهم است ؛ نخست، باید تغییر درونی شکل گیرد و سپس ، تغییر بیرونی . دلیل اولویت داشتن تغییر درونی نسبت به بیرونی این است که آنچه در بیرون مشاهده می شود ” بازتاب و انعکاس درون” است . “
اگر خبری از پویایی اندیشه های سازمانی نباشد (تحول درونی ) باید رویای تحول پیشرفت را در خواب دید . رقم خوردن افتادن در تله ی یکنواختی و بی انگیزگی سازمانی از همین جا آغاز می شود.
حرکت رو به جلو (پیشرفت گرایی) با حفظ وضعیت خیلی فرق دارد . یک هواپیمای غول پیکر اگر برای پروازو رفتن به آسمان آماده نباشد ، چیزی جزء یک آهن پاره زمین گیر نمی باشد .
هر شغل ، صنعت ، ابزار و حتی تفکری باید مدام به سوی متحول شدن برنامه ریزی شود. معنای رشد و موفقیت واقعی حفظ چیزهایی نیست که داریم ، بلکه تمنای چیزهایی است که برای فردا خواهان بودن شان هستیم.
معنای حقیقی پیشرفت گرایی یعنی خلق فرصت های جدید با همین امکانات از همین لحظه . مدیران تنها می توانند با خلق راهبردهای جدید شرایط سازمان، شرکت و کسب وکار خود را زنده نگه دارند . در مرداب یک سازمان راکد، همه چیز می گندد ، انگیزه ی نیروی انسانی پوسیده می شود، نوآوری از بین می رود، منابع تحلیل می رود ، قدرت ریسک پایین می آید ، تاب آوری افت می کند ؛ وارث و صاحب یک سازمان پیر ، فرسوده و درمانده می شویم .
در یک پوستر تبلیغاتی مربوط به حوزه مدیریت این جمله زیبای پیتر دراکر نوشته شده بود : ” بهترین راه پیش بینی آینده ، ساختن آن است ” . با مقداری تغییر در این جمله می گویم : ” بهترین راه پیش بینی آینده ، ساختن خودتان است .”
اولویت تضمین شده کامیابی در هر شغلی ساختن شرایط بیرون نیست . مهم ترین رسالت و وظیفه مهم سازمانی، ساختن خودمان است . وقتی شروع به خود سازی می کنیم متوجه می شویم که نیازی به تغییر بیرون نیست ؛ ” همه چیز در بیرون رو به راه است . “
مدیریت پیشرفت گرا بر پویایی تفکر تأکید می ورزد . سعی و تلاش در خلق چشم اندازه ی توسعه بخش همیشه در تفکر پیشرفت گرا زنده و پویا است.
تحقیقات نشان می دهد آنهایی که از تفکر پیشرفت بالا برخوردار هستند برای پیشی گرفتن از دیگران، برای تسلط بر شرایط و نشان دادن شایستگی، ملاکهای رفتاری و فکری مثبت و تلاش بیشتری جهت کسب موفقیت از خود نشان می دهند . کسی که دارای تفکر پیشرفت زیاد است تمایل دارد که اهداف بزرگی به دست آورد و از ظرفیت های وجودی خود، به نحو شایسته استفاده کند. این افراد دوست ندارند در حد متوسط و معمولی رفتار کنند. به همین دلیل کارهایی با سطح بالا و عملکردهای بهینه را انتخاب می کنند. ولی افراد با انگیزش پیشرفت کم به کارهایی می پردازند که کمتر برای آنها درگیری ذهنی بوجود آورد و از مسئولیت پذیری فعالیت ها و کارهایی که نیاز به تمرکز و صرف انرژی ذهنی و حرکتی دارند، پرهیز می کنند.
وقتی افکار انسان ها قوی و شهامت ورز و پیشرفت گرا می شود ، محدودیتی در کارها و تحقق چشم اندازهای اهداف شان نمی بینید و خود را برای پذیرش و رویارویی با هر نوع محیطی و یا چالش تازه آماده و قوی می سازند . این ذات غنی سازی نیروی روانی تفکر پیشرفت گرا است . چرا که هر چه تفکر غنی تر باشد به همان میزان افراد در عرصه های مختلف کارآمد تر و قدرتمند می شوند .
به گفته ی پژوهشگران برخی از شیو ه های تفکر ، بیشتر از شیو ه های دیگر با پیشرفت ارتباط دارند از جمله این موارد :
ادراک توانایی زیاد
گرایش تسلط
انتظارات زیاد برای موفقیت
ارزش قایل شدن زیاد برای پیشرفت
سبک انتسابی خوشبینانه . (مارشال ریو )
بواسطه ی همین تفاوتهای شیوه های تفکر است که کیفیت رفتار و نگرش های انسان ها در عرصه های گوناگون فردی و حرفه ای با یکدیگر متفاوت می شود.
توانمند سازی تفکر پیشرفت گرا یک دیدگاه در حوزه روان شناسی تفاوت بین فردی با رویکرد انگیزشی- عصبی است . این رویکرد بر نقش فرایندهای انگیزشی و دستگاه عصبی در تقویت و فعال سازی افکار و رفتارهای پیشرفت گرا، تأکید می ورزد . این روش به صورت مفهومی ، علم توانمندسازی ویژگی های افراد پیشرفت گرا است. در این روش به انواع ویژگی ها و ظرفیت های درونی انسان های پیشرفت گرا برای رسیدن به موقعیت های عالی فردی و حرفه ای اشاره می شود.
این رویکرد آموزشی با هدف تاثیرات فرایندهای انگیزشی و عصبی، بر شیوه ی افکار و رفتار پیشرفت گرا طراحی شده . اساس این روش تقویت ظرفیت های ” کمال یافتن و خودشکوفایی، حق انتخاب سرنوشت، خودمختاری، احساس شایستگی و احساس کارآیی، توانمند سازی رفتار نوآورانه و رفتار خلاق ، میل به کامیابی سویی و پیشرفت و رشد عقاید شخصی مرتبط با پیشرفت را نشان می دهد. به عبارتی ساده تر، هدف این رویکرد تقویت عملکردهای شناختی و رفتاری درجهت تقویت انگیزه ی پیشرفت ” بالا ” و ” تفکر پیشرفت گرا” می باشد .
در این روش از طریق تقویت دو مکانیسم شناختی (انگیزش درونی ) و سیستم عصبی گرایشی (سیستم فعال ساز رفتاری)، روند دست یابی به رفتارها و افکار پیشرفت گرا در افراد تقویت می شود . تقویت این دو ویژگی شناختی – عصبی ، باعث گسترش هدف ها و توسعه افق های برنامه ریزی شده آینده می گردد . مجموعه ی این توانایی ها به دانش کامیابی سویی، ارزیابی بهینه، تقویت عملکردهای شناختی و پیش بینی دقیق چشم اندازها و تحلیل منطقی از رویدادها و فرصت های پیشرفت ساز از دنیای اطراف می شود . (تفکر پیشرفت گرا)
توانمند سازی تفکر پیشرفت گرا یک روش انگیزشی ویژه است که به مدیران این توانمندی را می دهد که با انگیزه ی بالای پیشرفت گرا به موضو عات مختلف و رویدادهای دنیای پیرامون با یک دید غنی و ادراک عمیق تر رصد کنند.
زمانی که مدیران مجهز به تفکر پیشرفت گرا می شوند، معیار افکار و رفتار و منابع آنها به صورت ویژه ای برکامیابی سویی در آینده و پیشرفت گرایی حد بالا تمرکز می یابد .
آنچه در این روش مهم است دست یابی مدیران پیشرفت گرا به حجم وسیعی از اطلاعات و دانش های تخصصی از دنیای اطراف و حیطه ی کاری است . به عنوانی ساده تر ، مدیران پیشرفت گرا عقاید و افکار خود را به نوعی پرورش می دهند که خود را با دنیایی از اطلاعات و ایده های ویژه پیشرفت ساز احاطه می کنند . برای رسیدن به چنین سطحی از عملکرد و ادراک ، لازم است که مدیران به سطوح عالی تر تفکر دست یافته تا در زمینه های کشف زمینه های پیشرفت ساز هوشمند و متبحر شوند. در همین راستا ، موضوع اصلی آموزش توانمند سازی مدیریت پیشرفت گرا، توانمند کردن تفکر مدیران برای دریافت و درک هدفمند فرصت ها و امکانات محیط اطراف و تحلیل دقیق شرایط برای خلق یک سازمان توانمند و قوی است.
چند ویژگی مهم مدیران پیشرفت گرا :
*مدیر پیشرفت گرا به دنبال چشم اندازها و افق های دور دست است .
*مدیر شکست خورده به دنبال دستاوردهای کوتاه مدت است.
* مدیران پیشرفت گرا زمانی می توانند به یک قهرمان تبدیل شوند که جسارت ایجاد تغییرات تازه ای در کار خود داشته باشند.
* مدیر شکست خورده از ایجاد تغییر و دگرگونی هراسان است.
* مدیر پیشرفت گرا یک امپراتوری به ارث نمی برد، بلکه آن را می سازد و بهای آن را به هر قیمتی می پردازد.
* مدیر شکست خورده فقط به خیال پردازی کاذب از قهرمان شدن می پردازند.
* مدیران پیشرفت گرا نه محکوم اوضاع و نه برده ی ایده های دیگران هستند، بلکه آنها ارباب و حکمرانان شرایط افکارها و باورهای خود هستند.
* یک مدیر شکست خورده به باورهای دیگران و آنچه در بیرون می گذرد، بیش از درون خود اهمیت و بها می دهد .
* یک مدیر پیشرفت گرا از هر فرصتی یک چیز تازه کشف می کند.
* یک مدیر شکسست خورده از کنار فرصت ها بی توجه می گذرد.
* مدیرپیشرفت گرا خود را به برنامه ها و کارهای توسعه پیشرفت گرا عادت می دهد.
* مدیر شکست خورده خود را درگیر برنامه های گذشته می کنند.
* مدیران پیشرفت گرا می دانند که پشتکار و سختکوشی بر ناپختگی و کم تجربگی چیره می شود.
* مدیر پیشرفت گرا با احساس کارآیی ، بر این باور است که تلاش و سخت کوشی باعث تغییر شرایط جدید می شود.
* مدیران شکست خورده کسی است که از تلاش ها و کوشش های خود نا امید است و ایجاد هر نوع تغییری را را بی فایده می بینند.
* مدیران پیشرفت گرا ، جسارت رو به رو شدن با فرصت های تازه و جدید را به خود هدیه می دهد و با بی باکی تمام به میدان های بزرگ نوآوری و خلاقیت وارد می شود.
* مدیر شکست خورده تنها به همان کارهای تکراری سنتی می پردازد که دیگران انجام می دهند و از رو به رو شدن با دنیای جدید، هراس به دل را می دهد.
* یک مدیر پیشرفت گرا مراقب بزرگ نمایی موانع و مشکلات است و به اصطلاح از کاه، کوه نمی سازد .
* مدیران شکست خورده افرادی هستند که برای فرار از اقدامات عملی ، سعی در بزرگ نمایی محدودیت ها و فرصت ها ی مختلف می کنند تا از بار تعهدات عملی خود بکاهند. همین بهانه ها و تعلل های بی جا، باعث می گردد تا فرصت سوزی های بزرگی در سازمان آنها بوجود آید که جبران بعضی از این موارد بسیار سخت است.
* مدیران پیشرفت گرا به شرایط یکسان و یکنواخت قانع نیستند . مدیر موفق رکود و یکنواختی را امری خطرناک در برابر رقابت های نوین می دانند. آنها می دانند که شرایط آینده ، روز به روز در حال تغییر و تحول است و بر همین اساس مراقب تغییر و تحولات اطراف خود هستند .
*مدیران پیشرفت گرا می دانند که افراد ساده اندیش و ساده لوح هرگز قهرمان اهداف خود نمی شوند.
* مدیران شکست خورده با ساده اندیشی، از رقابت باز می مانند.آنها ، زمانه را یک شکل ثابت و غیررقابتی می بینند. به عبارتی ،مدیران شکست خورده فاقد دوراندیشی لازم هستند.
* مدیران پیشرفت گرا به این دلیل قهرمان عرصه کار خود هستند که در بحرانی ترین شرایط روحیه پیشرفت گرایی خود را حفظ می کنند. به دلیل همین از دل سخت ترین شرایط ، احساس اوج تجربه را به دست می آورند ؛ احساس کارآیی روانی.
* مدیران پیشرفت گرا می توانند از میان ناامید کننده ترین شرایط برخیزند و دست به سازندگی و تحولی شگرف بزنند و بر هر مانعی غلبه کنند .
* مدیر شکست خورده با ورزش هربادی به خود می لرزد و در برابر چالش های جدید خود را ناکارآمد می بیند و از صحنه تحول و رشد باز می ماند .
مدیریت پیشرفت گرا فراتر از یک فلسفه ی رشد سازمانی است ، این فرایند راهی به سوی کشف تمامی ظرفیت های درونی و بیرونی است.
*آینده روشن همسو با تفکر پیشرفت گرا طلوع می کند.
*آینده بزرگ از افکار و انتخاب های بزرگ در لحظه بوجود می آید.
*مدیران عالی زاییده نمی شوند، بلکه ساخته می شوند .
عناوین سرفصل های دوره های آموزشی :
بخش اول نظری :
توجه به عصر پیشرفت گرا
شرح اهداف توانمند سازی مدیریت پیشرفت گرا
آثار تفکر پیشرفت گرا
بررسی ویژگی های مدیران پیشرفت گرا
نوع شناسی سبک های مدیریت نوین
بخش دوم کاربردی :
ابزارهای قدرتمند روانی – رفتاری مدیریت پیشرفت گرا
مهندسی تفکر مدیریت پیشرفت گرا
بخس سوم :
مدیریت شهودی
جامعه هدف آموزشی :
مدیران سازمان های دولتی و غیر دولتی
صاحبان صنایع و شرکت های دولتی و خصوصی
کارمندان
اساتید و مربیان آموزشی
شیو ه ی آموزش:
گروهی و فردی
ابراهیم علی عزیزی
نویسنده و پژوهشگر و مدرس توانمند سازی انگیزش پیشرفت
پایه گذار تفکر پیشرفت گرا
جهت کسب دوره های آموزش می توانید در بخش اطلاعات تماس، در سایت کلید اوج به نشانی www.kelideoj.ir مراجعه نمایید.
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن