تفکر پیشرفت گرا ،راهکار مهندسی ذهن برای مقابله با استرس کرونا

تفکر پیشرفت گرا، راهکار مهندسی ذهن برای مقابله با استرس کرونا
تحقیقات نشان می دهد وقتی افراد در شرایط و رویداد های مختلف استرس زا و گرفتار بحران های سخت می شوند، با توجه به شرایط روحی و روانی خویش، به این شرایط پاسخ های مختلفی نشان می دهند و به میزان قدرت انرژیِ ذهنی خویش، خود را در رویارویی با این بحران ها، فردی پیروز یا قوی یا شکست خورده و ضعیف می بینند .
این تحقیقات بیان می کنند، افرادی که از قدرت شناختی و نگرش های مثبت بالای روانی برخوردار هستند، در مواقع سختی ها و بحران ها ، با اجرای بهترین راهبرد های روانی و رفتاری هوشمندانه به مقابله با این حوادث سخت می پردازند و حتی می توانند براین بحران ها تأثیرگذار باشند. بازهم تحقیقات نشان می دهند ، افرادی که خود را ضعیف تر و ناتوان تراز بحران می بینند و از استرس و اضطراب رنج می برند ، در مقابل این شرایط اقدام به کارهایی بحران ساز تر می کنند تا شرایط برای آنها اثبات کننده وجود بحران باشد. به عبارتی خود را بیشتر در معرض خطر بیشتری قرار می دهند .
افرادی که با کنترل روانی بهینه ، با شرایط سخت به مقابله می پردازند، تدابیر و راهکارهای هوشمندانه تری برای پیشگیری و گسترش بیشتر مشکلات اتخاذ می کنند. ولی افرادی که با اضطراب و استرس در بحران قرار می گیرند ، با رفتارهای ناپخته و درمانده خود ، باعث فرو رفتن بیشتر در خندق گرفتاری می شوند .
یک راهکار برای مقابله با استرس بحران این است که یک جهش فکری تازه به دیدگاه ها و نگرش های خودتان در خصوص ماهیت وجود بحران و شرایط سخت بدهید. مهم است که به بحران ها، برچسب های مادی می زنید و یا به جای آن از سختی ها و بحران ها ، درس های معنوی می گیرید( مهم است که چگونه بحران ها را تفسیر و تحلیل می کنید). تفسیر مثبت و نگرش پرورشی و معنوی به وجود بحران ها باعث تغییر ماهیت انرژی بحران می شود . این نگرش ساختار بحران را به شکلی مهندسی معکوس بحران می کند و آن را به نوعی به فلسفه ی آزمون های الهی که باعث پیشرفت و رشد شما می شود ، تبدیل می کند.
جهش فکری نوین باعث بالا رفتن سطح ارتعاش و توازن حیاتی سلول های بدن می گردد و آنان را در برابر هجوم بسیاری از بیماری های توانمند می سازد. اگر چه بحث پیرامون ارتباط سطح انرژی روانی و دچار شدن به انواع بیماری ها یک بحث خیلی قدیمی شده و ولی نمی توان بی توجه به میزان سطح انرژی روانی یا سلامت ذهنی را بی ارتباط با درگیری انواع بیماری شد. ارتباط سلامتی بدن و ذهن باعث بوجود امدن رشته روان شناسی سلامتی شد که بر نقش روان شناسی در افزایش و حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری های و درمان آن متمرکز است. تحقیقات نشان می دهند که سبک زندگی و حالات روانی ، نقش مهمی در ایجاد سلامتی دارند . فشار های روانی و ذهنی می توانند تا حد زیادی بر مقاومت های بدنی اثر گذار باشند و موجب اختلال در کارکردهای فیزیولوژیک بدن شوند. چرا که بدن برای کنار آمدن با تاثیرات اولیه فشار روانی ، به سرعت هورمون هایی ترشح میکند که در کوتاه مدت تأثیر نا مطلوبی بر کارکرد دستگاه ایمنی بدن می گذارند. به گفته ی دانشمندان {سیله، بنیانگذار تحقیقات فشار روانی } دستگاره ایمنی بدن در مرحله ی فشار های روانی به مرحله ی فرسودگی می رسد و بدن در این مرحله به- قول سیله – ” پاره پاره” می شود .یعنی شخص در برابر انواع بیمار های مختلف آسیب پذیر می گردد.
این نوع آگاهی خاص و نوین در باره ی ماهیت بحران به جای پذیرش بحران، به معنای رنج و آسیب، تفسیر نوینی در ذهن شما برای فراگیری درس های معنوی تکاملی می شود .افتادن شرایط ذهنی در سکون استرس و اضطراب، زندگی را به یک مردابِ راکد و بد بو تبدیل می کند. کسی که این بحران را به عنوان یک سکوی پیشرفت به سوی پرورش روحی و آزمونی جدید برای رشد معنوی و مادی زندگی ببیند ، تمامی انرژی قدرت ها و سیستم های محافظتی کاینات را برای خود ، جذب زندگی می کند و در مقابل هر رویدادی محافظت می شود. این یک پیام و وعده ی الهی است که جهان هستی برای او هر لحظه در تغییر است . کاینات الهی فرصت های جدیدی برای افراد ایمان دار مهیا می کند تا به درجات رشد بالاتری ارتقاء یابند. در این رابطه آیات و روایات الهی وجود دارد که به نمونه هایی از آنها اشاره می کنیم.
از امام علی(ع) چنین روایت شده که فرمود:: «فَإِنَّ جَارَ اللهِ آمِنٌ وَ عَدُوَّهُ خَائِفُ» «کسی که به خدا پناه آورد در امان است، و دشمن خدا همواره خائف و ترسان است.» (نهجالبلاغه، خطبه ۱۴۷)
قرآنکریم در مورد تسلط شیطان بر انسان چنین میفرماید: «إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطَانٌ عَلىَ الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَلىَ رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ» «بهدرستی که شیطان، بر کسانى که ایمان دارند و بر پروردگارشان توکّل مىکنند، تسلّطى ندارد.» (نحل- ۹۹)
«إِنَّمَا سُلْطَانُهُ عَلىَ الَّذِینَ یَتَوَلَّوْنَهُ وَ الَّذِینَ هُم بِهِ مُشْرِکُونَ» «تسلّط او تنها بر کسانى است که او را به سرپرستى خود برگزیدهاند، و آنها که نسبت به او [خدا] شرک مىورزند. (و فرمان شیطان را به جاى فرمان خدا، گردن مىنهند)» (نحل ـ۱۰۰)
در واقع، وقتی افراد، خود را بیپناه میپندارد شیطان نیز در جستوجوی چنین انسانهایی است که از درگاه خدا قطع امید کرده و بیپناه شدهاند.
درست است که شیطان به در زدن برای سرقت ایمان و امید، اصرار میورزد و پافشاری میکند اما در برابر او فرشتگان الهی نیز هشدار میدهند و امدادگری میکنند و شیطان نسبت به کسی که خودش را در پناه خداوند قرار داده، ضعیف میباشد. چنانکه قرآنکریم میفرماید: «إِنَّهُ لا یَیْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْکافِرُونَ» «از رحمت خدا کسى مأیوس نمىشود، مگر آنکه از گروه کافران باشد.» (یوسف ـ ۸۷)
ابراهیم علی عزیزی
مدرس انگیزش پیشرفت و
پایه گذار تفکر پیشرفت گرا
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن