نقش ارتباط ذهن و بدن

نقش ارتباط ذهن و بدن
ذهن با سیستم ایمنی بدن صحبت می کند .
تحقیقات جدید در باره ی نقش نگرش های مثبت ذهنی در برابر کاهش انواع بیماری های ویروسی.
این مقاله ی علمی به شما می گوید چرا باید به انرژی مثبت ذهنی خودتان اهمیت فوق العاده تر و توجه بیشتری نشان بدهید.
اطبای آسیایی حدود ۲۶۰۰سال قبل از میلاد و اطبیای یونانی حدوداً ۵۰۰ سال قبل از میلاد متوجه ارتباط ذهن و بدن شده بودند . اما امروز ه این دیدگاه کهن برای – ارتباط سلامت بدن و ذهن – در دیدگاه های نوین پزشکی ، روان شناسی و سایر علوم رشد یافته و محور دستاوردهای عالی علمی شده است.
محققان در حال حاضر خیلی به بررسی رابطه ی دستگاه ایمنی بدن و فشار های روانی علاقه مند شده اند . نظریه ها و تحقیقات آنها رشته ی علمی جدید ایمنی شناسی عصبی روانی را پدید آورده که رابطه ی عوامل روان شناختی ( مثل نگرش ها و هیجانات )، دستگاه عصبی و دستگاه ایمنی را بررسی می کند(آدر،۲۰۰۰).
کار دستگاه ایمنی ، تشخیص مواد خارجی مثلاً باکتری ها ، ویروس ها و تومورها و نابود کردن آنها است. این دستگاه از بیلیون ها گلبول سفید دستگاه لنفاوی تشکیل شده است . تعداد گلبول های سفید و کارایی آنها در کشتن ویروس ها و باکتری های خارجی با میزان فشار روانی رابطه دارد (فیست،۲۰۰۳).به عنوان مثال کسی که در مرحله ی فرسودگی و فشار روانی است ، دستگاه ایمنی او خوب کار نمی کند . در این دو مرحله احتمال تکثیر و بیماری زا شدن ویروس ها و باکتری های بیشتر می شود.
ایمنی شناسی عصبی روانی ، رشته ی نسبتاً جوانی است . به همین دلیل محققان امیدوارند روابط عوامل روان شناختی ، مغز و دستگاه ایمنی را دقیقاً مشخص کنند. بعضی از فرضیه های مقدماتی در باره ی تعامل این سه بخش که بدن را در برابر بیماری های آسیب پذیر می کند از این قرارند:
ا- تجربه هایی که با فشار روانی همراهند ، کارآیی دستگاه های ایمنی را کم کرده و اشخاص را مستعد بیماری می کنند.
۲- فشار روانی به طور مستقیم فرایندهای بیماری زا را دامن می زنند.
۳- تجربه هایی که با فشار روانی همراهند ، موجب فعال شدن ویروس های نافعالی می شوند که توانایی کنارآمدن شخص با بیماری را کم می کنند .
در تحقیقاتی که شلدون کوهن و همکارانش، در زمینه ایمنی شناسی روانی عصبی انجام دادند معلوم شد که بزرگسالانی که یک ماه زیر بار فشار روانی میان فردی و شغلی بودند بیش از کسانی که فشار کمتری داشتند، سرما می خوردند. در این تحقیق ۲۷۶ نفر در معرض ویروس سرماخوردگی قرار گرفتند و ۵ روز قرنطینه شدند . هر چه فشار روانی این افراد بیشتر بود ، بیشتر احتمال داشت سرما بخورند . کسانی که یک ماه بیشتر تحت فشار شغلی بودند ، پنج برابر بیشتر احتمال داشت سرما بخورند . کسانی هم که یک ماه یا بیشتر ، فشار میان فردی تحمل کرده بودند ، دو برابر بیشتر احتمال داشت در معرض سرما خوردگی قرار بگیرند. ” کوهن” نتیجه گرفت، تغییرات ناشی از فشار های روانی دستگاه ایمنی و هورمون ها ، آسیب پذیری اشخاص در برابر عفونت را بیشتر می کند.
تحیقات جالب توجه دیگری که اهمیت سلامت روانی را در سلامتی بدن دو چندان می کرد ، ارتباط روان شناسی مثبت نگرو نقش هیجان های مثبت در کم کردن بیماری و افزایش سلامتی است( سالووی،۲۰۰۰).
هیجانات مثبت با آزاد شدن ایمونو گلوبولین A که یک آنتی بادی است و اولین خط دفاعی در برابر سرماخوردگی محسوب می شودرابطه دارند (استون و همکاران). در یک تحقیق جالب توجه از زنان سالم کالج ، نشان می داد وقتی از زنان به تماشای فیلم های با مزه و شادی می پرداختند، سطح ایمنوگلوبولین A آنها افزایش یافت و پس از دیدن فیلم غمناک ، میزان ایمنوگلوبولین A آنها کاهش می یافت. سایر تحقیقات جدید در مبحث علم جدید ایمنی شناسی عصبی روانی نشان می دهد که وقتی مردم حالات هیجانی مثبت خود را باز می یابند یا وقایع خوشایند خود را حفظ می کنند کمتر مریض می شوند و کمتر از خدمات پزشکی استفاده می کنند. این تحقیقات نشان می دهند که نگرش های مثبت تا چه میزان می توانند در فرایند شتاب شفای سلامتی بدن نقش اساسی داشته باشند.
به همین دلیل از مسئولین محترم وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی انتظار می رود که در این شرایط حساس بر نقش مهندسی ذهن بیماران مبتلا به کرونا توجه بیشتر گردد تا انشالله شاهد بهبودی بیشتر و هر چه سریع تر برخی از هموطنان عزیز باشیم.
ابراهیم علی عزیزی
مدرس روان شناسی انگیزش پیشرفت
پایه گذار مهندسی ذهن پیشرفت گرا
با سلام احترام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما استاد گرامی
مثل همیشه مطالب مفید و ارزشمند شما در تغییر فکر و نگرش احاد جامعه نقش بسزایی ایفا می کند. از زحمات و تلاش های جنابعالی کمال تشکر و قدردانی را دارم
تشکر از نظر مساعد و برجسته حضرت عالی. امید دارم در سایه الطاف الهی همیشه شاهد پیشرفت و شکوفایی ابعاد مختلف زندگی تان باشید.