قالب های ذهنی پیشرفت گرا

قالب های ذهنی پیشرفت گرا
با آموزش تفکر پیشرفت گرا، انگیزش پیشرفت در عرصه ی کارآفرینی ، کارفرمایی و موفقیت مالی و تجاری تقویت می گردد.
پژوهشگران امروزی تفکر پیشرفت گرا (دیدگاه امروزی به پیشرفت از سوی پژوهشگران ) علاقه مند هستند بدانند چرا یک نفر رفتار پیشرفت از خود نشان می دهد.
تحقیقات نشان می دهند، برخی از افراد برای موفقیت و برتری خیلی انگیزه و انرژی دارند و در برابر بحران ها و چالش های سخت ، به خوبی برخورد می کنند. . آدم ها از لحاظ انگیزش پیشرفت با هم متفاوت هستند . برخی برای پیشرفت و موفق بودن انگیزه ای ندارند و پیشرفتی در آنها دیده نمی شود و برخی افراد میل به پیشرفت در آنها بالا است و به دستاوردها و جایگاه عالی می رسند.
مک کللند (۱۹۵۵) انگیزش پیشرفت را چنین تعریف کرد ، همانا میل انسان به انجام دادن کارها ، رسیدن به سطح بالای موفقیت و برتری و تلاش برای مسلط شدن است. دوید مک کللند و روان شناسان با شیوه ی اندازه گیری شخصیت هنری موری در پیشرفت سنجی ، به افراد تصاویر مبهمی نشان می دادند که پاسخ های این افراد به تصاویر و قصه هایی که از این تصاویر می ساختند، شخصیت های پیشرفت مدارانه را در این آنها نشان می داد. وی از شرکت کنندگان در این آزمایش می خواست که برای هر تصویر که می بینند ، داستان های از خودشان بسازند. وی بر اساس داستان هایی که افراد از دیدن این تصاویر می ساختند، می توانست میزان میل پیشرفت گرایی را در این افراد سنجش کند. برای مثال، وقتی تصویری یک کودک که در حال مطالعه کتاب ، به افراد نشان داده می شد ، از روی داستان هایی که این افراد از این تصاویر می ساختند ، مشخص می شد که این فرد تا چه میزان میل به پیشرفت گرایی دارند . افرادی که برداشت شان از تصویر این کودک این بود که این کودک در حال تلاش و برنامه ریزی برای موفقیت در تحصیلات و رسیدن به جایگاه های بالای تحصیلی و شغلی آینده است ، نشان می داد که میل به پیشرفت در این افراد بالا است. محققان از روی داستان های این افراد ، متوجه به نوع گرایش ، نگرش و دیدگاه آنها به میل به پیشرفت می شدند. محققان در این تحقیق فهمیدند کسانی که داستان های شان حاکی از انگیزش پیشرفت بالا بود ، خیلی به موفقیت امیدوار بودند، و کمتر از شکست می ترسیدند . در ضمن مخاطره جویی آنها در حد متوسط است و در تکالیف دشوار پشتکار دارند.
مک کللند (۱۹۷۸) همچنین دنبال این بود که ببیند آیا می تواند با افزایش انگیزش پیشرفت ،رفتار پیشرفت گرا را شدت بخشد. او برای فهمیدن پاسخ این سوال ، تاجران روستای بزرگی در هند را به نحوی آموزش داد تا پیشرفت طلب تر شوند . وی آنها را دلگرم کرد تا امیدشان به موفقیت افزایش یابد و ترس شان از شکست بریزد . همچنین آموزش هایش را طوری تنظیم کرد که مخاطره جویی آنان را در حد متوسط باشد و در برابر سختی های مقاومت کنند. ، وی دو سال بعد به سراغ تاجرانی رفت که آنها را آموزش انگیزش پیشرفت داده بود. مک کللند متوجه شد این تاجران در مقایسه با تاجران روستای مجاور ، مشاغل جدید بیشتری راه انداخته و آدم های جدید بیشتری را به کار گرفته بودند.
مک کللند در دیگاه کارفرمایی خود دریافت که افراد دارای نیاز زیاد به پیشرفت ، معمولاً الگو های کارفرمایی دارند . او نیاز به پیشرفت را در یک گروه از دانشجویان ارزیابی کرد و ۱۴ سال منتظر ماند تا انتخاب های شغلی آنها را بررسی کند.
هر شغلی تحت عنوان کارفرمایی (مثلاً بانی کار و کسبی خویش ، کارگزار بورس) یا غیر کارفرمایی (مثلاً مدیر اداره ، پرسنل خدماتی ) طبقه بندی شدند. نتایج تأیید کردند که اغلب کارفرمایان ، افرادی بودند که در زمان دانشجویی نیاز زیاد به به پیشرفت داشتند ، در حالی که دانشجویانی که نیاز به پیشرفت نداشتند کار فرما نبودند.
نتایج این تحقیقات می تواند به درک این موضوع کمک نماید که چرا اکثر فارغ التحصیلان دانشگاهی به دنبال مشاغل دولتی هستند و چرا این قشر دانشگاهی، پس ازا خذ مدرک دانشگاهی ، به عرصه ی کارآفرینی و کسب وکارهای خود بنیان، میل و رغبت چندانی نشان نداده و به مدت زیادی بیکار می مانند. این جا است که موضوع آموزش تفکر پیشرفت گرا اهمیت خود را در جهت شکوفایی کارآفرینی اقتصادی دو چندان نشان می دهد.
ابراهیم علی عزیزی
مدرس و پژوهشگر روان شناسی انگیزش پیشرفت
پایه گذار مهندسی تفکر پیشرفت گرا
منابع اقتباسی ، از سانتراک ، انگیزش و هیجان و نظریه های شخصیت
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن