انقلاب ذهنی و تفکر پیشرفت گرا

تأثیر انقلاب ذهنی بر آثار شیوه ی تفکر پیشرفت گرا
بعد از سال ها تحقیق و تلاش برای مشخص کردن روش هایی که نیاز به پیشرفت بالا را در افراد افزایش دهد (منشأ نیاز به پیشرفت بالا ، – از تأثیرات خانواده و جامعه) ، در دهه ی ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ انقلاب شناختی توانست بر روی بررسی انگیزش پیشرفت بالا تأثیر فوق العاده ای بگذارد . پژوهشگران در این عرصه متوجه شدند انسان ها قادرند با فرایندهای روان شناختی (شیوه های تفکرات خاص) در شرایط زندگی و موقعیت های پیرامون خود تغییرات اساسی و تحول سازی بیافرینند و اینگونه شرایط و موقعیت ها را به نفع رشد و پیشرفت خودشان دستکاری کنند. به همین دلیل پژوهشگران به شالوده ی شناختی برروی شیوه های تفکر پیشرفت گرا معطوف شدند . پژوهشگران متوجه شدند برخی از شیو ه های تفکر ، بیشتر از شیوه های دیگرتفکر، با پیشرفت انسان ها در ارتباط هستند .به همین دلیل آنها بر روی انواع شیوه های فکری تاثیر گذار بر پیشرفت بالا در انسان ها ، شروع به تحقیق کردند.
محققان به این بررسی پرداختند که بواسطه ی برخی از شیوه های تفکر، سطح نیاز به پیشرفت بالا می رود . فرایندهای فکری می توانند کیفیت زندگی و یا سطح پیشرفت و ترقی انسان ها را در عرصه های گوناگون زندگی فردی ، حرفه ای و اجتماعی با یکدیگر متفاوت سازند و سبک فکر ، رفتاری برخی از افراد را با دیگران متمایز سازند و آنها را در موقعیت ها و جایگاه های بالاتر از لحاظ تحصیلی ، اقتصادی، اجتماعی ، علمی ، شغلی و… قرار دهد .
نیاز به پیشرفت ، به معنای میل به انجام دادن خوب کارهای متناسب با معیار برتری است این نیاز افراد را برای جستجو کردن (موفقیت در رقابت با معیار برتری ) با انگیزه می کند (مک کللند وهمکاران ۱۹۵۳)
محققان شناختی انگیزش پیشرفت، به این دستاورد بزرگ دست یافتند که چنانچه شرایط در خانه ، مدرسه ، سالن ورزش، محیط کار و حتی محیط درمان برای پرورش و یا تقویت برخی از شیوه های تفکر فراهم گردد، زمینه عالی برای پرورش شیوه تفکر پیشرفت گرا آماده می شود و افراد می توانند در عرصه های گوناگون به موفقیت ها و پیشرفت های بالایی دست یابند.
شیوه های تفکری که بیشتر با پیشرفت افراد در ارتباط هستند ، از جمله موارد زیر می باشند.
*-ادراک توانایی زیاد
*-گرایش تسلط
*-انتظارات زیاد برای موفقیت
*-ارزش قایل شدن زیاد برای پیشرفت
*-سبک انتسابی خوشبینانه .
۱-ادراک توانایی زیاد ، به استقامت و عملکرد کمک می کند. به عبارتی وقتی افراد باور کنند که تونایی انجام کاری را دارند ، استقامت و عملکرد آنها بالا می رود.
۲-گرایش تسلط (در مقایسه با گرایش درمانده ) باعث می شود که افراد تکالیف نسبتاً دشوار را انتخاب کنند و با افزایش دادن تلاش ه ای خود ، نه با کاهش دادن آن به تکالیف دشوار پاسخ دهند.
۳-انتظارات زیادی برای موفقیت ، رفتار هایی گرایشی مانند جستجو کردن چالش های بهینه و عملکرد خوب را پرورش می دهند.
۴- ارزش قایل شدن برای موفقیت در زمینه ای خاص ، استقامت را در آن زمینه پیش بینی می کند.
۵- سبک انتسابی خوشبینانه ، هیجان های مثبت مانند امید و غرور بعد از موفقیت را پرورش می دهد و هیجان های منفی مانند ترس و اضطراب را دوره نگه می دارد.
ابراهیم علی عزیزی مدرس روان شناسی انگیزش پیشرفت
پایه گذار مهندسی تفکر پیشرفت گرا
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن