ایدئولوژی آب باریکه چیست؟ (قسمت اول)

ایدئولوژی آب باریکه چیست ؟
علم روان شناسی مالی
بخش اول
ایدئولوژی آب باریکه نوعی باور و نگرش محدود نگر در باره ی وضعیت اوضاع و شرایط مالی در ذهن افراد است . این نوع نگرش را می تواند در تیپ های شخصیتی اجتنابی (دوری گزینی از موفقیت یا افراد با کانون کنترل بیرونی ) مشاهده کرد. یکی از بزرگ ترین سدهای پیشرفت مالی در افراد، اختلال اعتقادی در باورها مالی یا به اصطلاحی، ایدئولوژی مالی آنها است.انسان ها شرایط مالی و اقتصادی خود را با سبک نگرش های مالی خود تنظیم می کنند . تحقیقات روان شناسی مالی نشان می دهند افراد بر اساس نگرش های درونی خویش شرایط مالی و درآمدهای خود را تنظیم می کنند نه بر اساس واقعیت زندگی. افرادی که ذهن ثروت ساز دارند همانند یک باستان شناس که به دنبال رگه های اشیاء باستانی به جستجو می پردازد ، مغز خود را برای جستجوی فرصت های ثروت ساز به شکلی پرورش می دهند، که ذهن آنها هم به دنبال رگه های فرصت های مالی به جستجو بپردازد.
وقتی ایدئولوژی مالی افراد، اعتقاد به وجود آب باریکه باشد این افراد هیچ تمایلی برای جستجوی شرایط ثروت ساز ندارند و به همین دلیل علم آگاهی مالی رشد گرا را از دست می دهند . ولی نگرش مالی ثروتمند، اعتقاد و ایمان به دریای ثروت دارد. چنین نگرش پول سازی ، هرجا بوی پول را با مشام خود حس می کند به جستجوی آن می رود .
باور به آب باریکه می تواند ، انرژی روانی خود را به سایر جنبه های زندگی فردی و اجتماعی رسوخ دهد و انسان ها را از لحاظ ثروتهای ارتباطات اجتماعی و حتی تجارب ارزنده دیگران محروم و محدود سازد.
انسان های ثروتمند هیچ برتری از لحاظ سطح هوشی نسبت به افراد فقیر ندارند ، تنها چیزی که سطح کیفی و کمی زندگی آنها را با دیگران متفاوت می کند ، پختگی نیرومند باورهای مالی آنها است.
یک فرد با نگرش محدودنگر، تنها به فکر حفظ آب باریکه خود است و هیچ طرح ، ایده و انگیزه ای برای سامان دادن به آینده اقتصادی ندارد . افراد محدود نگر قادر به دیدن آینده شکوه مند نیستند چرا که در قالب ذهنی آنها هیچ بذری از رشد مالی کاشته نشده است. در این افراد هیچ ویژگی از امید ، انتظار و ریسک و اینده نگری مشاهده نمی شود. ولی یک فکر ثروتمند ایمان به دریای فرصتهای ثروت ساز دارد. این افراد هرجا که احساس کنند فرصتی برای رشد آنها وجود دارد ، با شتاب ، تور خود را در ان فرصت پهن می کنند چرا که انها شکارچی فرصت های مالی هستند. آن چیزی که سقف ذهن مالی افراد را بالا یا پایین می کند همین طرز فکر و اعتقاد به جهان محدودیت مالی یا جهان فراوانی مالی است. افرادی که از لحاظ روانی سقف ذهن مالی آنها محدود نگر است ، سیستم مغزی خود را برای مشاهده محدودیت ها نظامند می کنند. آنها دچار جبر شرایط اقتصادی ضعیف بیرونی نیستند ، بلکه این موقعیت های را با ذهن محدودنگر خود می آفرینند. ذهن مالی این افراد به شکلی سازماندهی می شود که زندگی مالی در همان میزان و سطح آب باریکه ذهنی برنامه ریزی می شود. اصولا افراد با نگرش مالی فقیر، وابستگی شدیدی به جریان مالی آب باریکه دارند و با آن احساس راحتی می کنند.
سبک رفتار افراد با ایدئولوژی ثروتمند بر خلاف سبک افراد با ایدئولوژی فقیر است . این افراد با پرورش فکر ثروتمند خویش، قدم در برنامه ها و اهدافی می گذارند که با سطح باورهای ذهنی ثروتمندآنها همخوان باشد . زندگی مالی و اقتصادی این افراد هر لحظه به سوی استقلال و پیشرفت مالی هدایت شود . در صورتی که افراد با فکر فقیر ، تنها به فکر حفظ آب باریکه خود هستند . سقف ذهنی محدود این افراد به آنها اجازه نمی دهد که افق های باشکوه مالی را رصد کنند . وقتی افراد به آب باریکه راضی می شوند، شبکه های مغزی آنها به شرایط سقف ذهنی محدود تغییر شکل می دهد و در این راستا آنها قادر به دیدن جهان فراوانی و امکانات و فرصت های ثروت ساز جهان پیرامون خویش نیستند . به عبارتی افراد با فکر ثروتمند ، قالب های ذهنی ثروت ساز را در اندیشه های خود بنا می کند و افراد با فکر فقیر، قالب های محدودیت مالی را در اندیشه های خود بنا می کنند.
این تجربه مهم مرا در رابطه با شناسایی نگرش های مالی افراد هرگز فراموش نکنید :
افراد فقیر بیشتر از افراد ثروتمند در باره لذت پول و نتایج ثروت صحبت می کنند تا اینکه برای کسب آن برنامه ای از خود نشان دهند.
ابراهیم علی عزیزی
نویسنده علوم پیشرفت شخصی و حرفه ای
مدرس روان شناسی کاربردی انگیزه پیشرفت
پایه گذار مهندسی فکر پیشرفت گرا
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن