نگرش آب باریکه (بخش دوم)

رابطه استراتژی رشد مالی با ایدئولوژی مالی
بخش دوم – نگرش های آب باریکه
روان شناسی پول برای ما روشن می سازد که استراتژی های انسان ها برای گرایش یا عدم گرایش به برنامه های مالیشان ، رابطه ی تنگاتنگی با نوع ایدئولوژی یا نگرش مالی آنها دارد . هرچه ایدئولوژی مالی افراد، پیشرفت گرا تر باشد این ایدئولوژی باعث ترغیب بیشتر انسان به سوی مشارکت در برنامه های درآمدزای بالاتر می شود . افرادی که دارای فکر پیشرفت گرا هستند خود را در برنامه هایی دخالت می دهند یا با افرادی کار می کنند که گرایش شکوفایی مالی را آنها بوجود آورد. به نوعی در هرکجا و هر فرصتی که بوی پول به مشام برسد این افراد در همان زمان و مکان حاضر می شوند . نگرش مالی پیشرفت گرا به افراد کمک می کند تا خود را درگیر پروژه ها و برنامه هایی کنند که سطح درآمد و شرایط مالی و اقتصادی آنها را بهبود ببخشد . به همین دلیل در این تیپ های شخصیتی ، شاهد گرایش بیشتری به سوی سرمایه گذاری ، ریسک مالی برنامه ریزی شده هستیم . در مقابل ، هر چه ایدئولوژی مالی افراد ضعیفت تر باشد سطح استراتژی مالی و برنامه ریزی اقتصادی آنها بر روی شرایط مالی ضعیف تر تنظیم می گردد. ایدئولوژی مالی آب باریکه می تواند با انرژی منفی اش، سطح شرایط زندگی را در تنگنا های خیلی شدید قرار دهد و فشارها و اختلالات شدید روحی و روانی ایجاد کند . این تیپ نگرشی، شرایط زندگی و رفتار مالی خود را برای حفظ چارچوب درآمدی ثابت تنظیم می کنند و از سرمایه گذاری و ورود به طرح هایی که می تواند موقعیت درآمد آنها را بهبود بخشد اجتناب و دوری می کنند، به نوعی، این افراد رنج تنگدستی را به رنج پیشرفت ترجیح می دهند . در افراد با نگرش آب باریکه ، انگیزه ی رشد مالی خاموش است. فراموش نکنید که محبوب درب خانه ی عاشق پیدا می شود . افرادی که میل به پیشرفت مالی در آنها ضعیف است نباید انتظار نشستن همای رحمت مالی را در پشت بام زندگی را داشته باشند. فقر نه تنها باعث آرامش نمی شود بلکه اسباب زحمت های زیادی می شود. به عبارتی بیشتر مردم همت و انرژی بیشتری برای فقیرشدن نشان می دهند و تا کسب ثروت.
نمی گویم پولدارها مردمان خیلی ویژه ای هستند ، بلکه آنان فقط به خوبی از قدرت ثروت آگاه هستند و به این دلیل به طرز شایسته ای برای پول احترام قائلند . من متوجه شده ام که کسانی که به پول احترام نمی گذارند ، به شرایط مالی خوبی نمی رسند. خیلی از افراد زخم های شکست های مادی و روانی خود را در اثر کم توجه ای به پول درک نمی کنند به این دلیل اوضاع نابسامان مالی خود را به گردن شانس ، سیاست ، وضعیت اقتصاد ، پدر و مادر، دوستان و… می اندازند، زیرا بانک اطلاعات ذهنی آنها از آثار منفی و مخرب فقر و بی احترامی به پول بسیار خالی و یا ضعیف است. این افراد نمی دانند که وضعیت مالی خوب می تواند آنها را کارامد و ثمر بخش تر سازد.اتفاقاً همین افراد نسبت به افراد پولدار بیشتر هر چیزی دیگری به پول فکر می کنند .
ابراهیم علی عزیزی
نویسنده و مدرس روان شناسی انگیزه پیشرفت
پایه گذار مهندسی فکر پیشرفت گرا
باسلام و احترام
استاد بزرگوار آقای دکتر علی عزیزی
افتخاری هست که از مطالب و بیانات ارزشمند حضرتعالی کمال استفاده را می برم.
همیشه مطالب شما سرلوحه زندگی من است . امید است در سایه رحمت باری تعالی و دعای خیر حضرت ولی عصر(عج) شما و خانواده محترم و معزز سالم و پیروز باشید.
ارادتمند و شاگرد همیشگی شما
سخراوی