چرا پیشرفت گراها افرادی باهوش و چابک به نظر می رسند؟

چرا پیشرفت گراها افرادی باهوش و
چابک به نظر می رسند؟
سال ها است که به صورت علمی و کاربردی بر روی ویژگی های افراد خاص و ممتازی تحقیق می کنم که به آنها افراد پیشرفت گرا می گویم . مطلبی را که در این مقاله به آن اشاره می کنم هر چند خلاصه ای از ویژگی های این قهرمان است ولی همین مقاله می تواند درس های جدید و شناختی عمیق تر از راز های شخصیت های افراد موفق به شما بدهد که شاید کمترجایی به این موارد اشاره شده است.
عملکرد سیستم بی ای اس (BAS) باعث تقویت افکار و رفتارهای هدفمند در افراد می شود. فعالیت این قشر انگیزشی مغز موجب می شود تا افراد به سوی فعالیت ها و کارهایی جذب شوند که به آنها احساس شایستگی ، قدرت و خوشحالی می دهد. این سیستم مغزی پویا، کدهای پیشرفت ساز را در حافظه ذخیره کرده و باعث تمرکز بیشتر ذهن بر روی چشم انداز فرصت ها و امکانات برای رسیدن به اهداف می شود. به این عبارت که نظام تقویتی BAS ، با نیرومند سازی اداراک و تقویت رفتار مثبت، چشم انداز ذهن را برای وصل شدن به فرصت ها و موقعیت های عالی، تیزبین می کند . افراد پیشرفت گرا به دلیل برخورداری سیستم بی ای اس فعال، نسبت به افراد عادی تلاش و پشتکاری بیشتری از خود نشان می دهند چرا که نظام انگیزشی مغز(بی ای اس) باعث بوجود آمدن این ویژگی ها می شود .ویژگی فوق العاده این مکانیسمِ توانگر ساز ،به پیشرفت گراها این امکان را می دهد تا بتوانند به حجم بیشتری از اطلاعات و امکانات محیطی دسترسی یافته و مسیر رشد و پیشرفت خود را با شتاب بیشتری تحقق ببخشند. یعنی آنها در مارتون رقابت های مختلف فردی و حرفه ای همیشه بر روی سکوی قهرمانی می ایستند.
نباید فراموش کنید که اضطراب و استرس (ویژگی تیپ های BIS ) می تواندبر روی سطح توانایی پردازش دقیق اطلاعات محیطی اثر منفی بگذارد.انسان های مضطرب و ضعیف، به دلیل ضعف روانی و روحیه محافظه کاری، آنچنان که باید و شاید خود را از ورود به میدان های تجارب جدید باز می دارند و همین رویکرد روانی ضعیف زمینه عدم یادگیری و محروم شدن از پردازش اطلاعات منطقی و صحیح فراهم می سازد. این افراد نمی توانند همانند افراد پیشرفت گرا ، به ارزیابی بهینه از موقعیت های پیشرفت ساز و رشد محور بپردازند، به همین دلیل شاید به آنها برچسب بی مغز یا کند ذهن ، زده شود.
ترس های منفی به حجم ذخایر اطلاعاتی مثبت در مغز صدمه وارد می سازد و مغز انسان را دچار فرسایش انرژی و اختلال روانی محدود بینی و ناامیدی می کند (مغز بی انگیزه). – چیزی که در نظام بی ای اس ، عکس آن را شاهد هستیم (بمب انرژی انگیزه)- . مغز این افراد چون فاقد انرژی روانی بهینه است ، به سرعت تسلیم چالش ها و موانع می شود و در برابر انگیزه پیشرفت سنگ اندازی می کند. ولی مغز تزیبین پیشرفت گراها به دلیل فراوانی ذخایر انگیزه بخش اطلاعاتی ، تحلیل گر قابلی است . این ویژگی می تواند فاصله ی ارتباطی زمان و مکان و قدرت دسترسی را برای آفرینش فرصت های بکر، باز بگذارد .
پیشرفت گراها به دلیل پویایی “بی ای اس “، افرادی زیرک و باهوشی به نظر می رسند ولی این راز هوشمندی، در چابکی نظام عصبی بی ای اس آنها نهفته است . بالا بودن سطح کیفی عملکرد آنها باعث می گردد تا مردم عادی آنها را انسان هایی باهوش قضاوت کنند ولی این توانایی ، مرتبط با عملکرد سیستم بی ای اس آنها است . پیشرفت گراها با پشتوانه های عالی تجربی و نیروی روانی پویا می توانند بر روی جنبه های مفید اطلاعات محیطی و شرایط زندگی فردی و حرفه ا ی تمرکزی خاص یافته، که همین ویژگی می تواند آنها را به انسان های باهوش و چابک مبدل می سازد . نیروی بالای روانی پاسخ دهی به حل مسائل و روحیه ی جسارت افراد پیشرفت گرا می تواند هر سد دفاعی در برابر مسیر پیشرفت را نابود سازد . فراموش نکنید که وقتی سطح انگیزه پیشرفت پایین بیاید شرایط پاسخدهی به موقعیت های پیشرفت ساز به تأخیر می افتد و همین مسأله باعث می شود که افراد از زمانه عقب افتاده و در رقابت ماراتون پیشرفت، عقب تر از سایرین باشند.
ابراهیم علی عزیزی
نویسنده و مدرس روان شناسی انگیزش پیشرفت
پایه گذار مهندسی فکر پیشرفت گرا
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن