چرا پیشرفت گرا عاشق مشاغل خودساخته هستند؟

چرا پیشرفت گرا عاشق مشاغل خودساخته هستند؟
هدف های مادی برای این تیپ های شخصیتی کمتر شاخص و مهم است. تحقیقات علمی پرده از این راز برمی دارد. تحقیقات نشان می دهد که میل به اراده ی آزاد و اسقلال عملی و فکری در تیپ های پیشرفت گرا بالا است و در بعد دیگری ، احساس اختیار و تصمیم گیری در این افراد بسیار بالا است. به این دلیل این تیپ های شخصیتی، مشاغل و موقعیت هایی را می آفرینند که احساس انرژی روانی و کارآیی را در آنها زنده و بیدار نگه دارد. آنها شیفته تغییرات بزرگ و تفاوت های نوآور هستند چون روح آنها با این تغییرات آزاد و قدرتمند می شود. تحقیقات نشان می دهد افراد پیشرفت گرا به جای انتخاب مشاغل پایین دستی ، علاقه ی وافری به مشاغل کارفرمایی دارند . این افراد علاقه مند به خودمختاری هستند و عاشق این هستند که مدیریت زندگی فردی و حرفه ای توسط خودشان تنظیم و کنترل شود. محققان نام های مجزایی برای این راهبردها انتخاب کرده اند . اگر افراد بر اساس انگیزه و رهنمودهای درونی حرکت کنند “جهت گیری علیتی استقلال یا کنترل ” دارند. جهت گیری کنترل یا استقلال عبارت است از درجه ی بالای انتخاب شخصی در رابطه با شروع و تنظیم کردن رفتار. رفتار این افراد با احساس کامل اراده و منبع علیت درونی پیش می رود. به این معنا که هدف هایی که برای خود فرد ارزشمند است ، سازماندهی می کند . تحقیقات نشان می دهد که این افراد هنگام تصمیم گیری برای دنبال کردن رشته های دانشگاهی یا مشاغل حساسیت خاص دارند . این افراد رشته ها و مشاغلی انتخاب می کند که احساس استقلال و کنترل و شایستگی در آن بیشتر لمس شود و آنها را با طبیعت خود سازگارتر می سازد و از تحمیل های اجتماعی و فرهنگی دوری می کنند.
نکته ی مهم این است که آنها به جنبه های مثبت پیشرفت تمرکز زیادی تری دارند و با یک دید باز و تجربه های بهینه، به استقبال چالش ها می روند.
این افراد از لحاظ رشد روانی و تکامل ارتباط اجتماعی در سطح عالی هستند و در آنها هیچ تضادی با اهداف آینده مشاهده نمی شود. همین امر روانی کارآمد به آنها کمک می کند تا از جسارت و ایمان عالی برخوردار باشند. این ویژگی بهینه از افراد پیشرفت گرا باعث می شود که آنها به دنبال اهدافی باشند و زندگی خود را به طریقی سازمان دهند که به نتایج رضایت های درونی (خود سازندگی )، نه بیرونی (دیگر سازنده)، سوق داده شوند.
ابراهیم علی عزیزی
روان شناس و مدرس انگیزش پیشرفت
پایه گذار مهندسی فکر پیشرفت گرا
نگرش آب باریکه (بخش دوم)
هدف های ارزشی درونی
نقش ارتباط ذهن و بدن
نقش ارتباط ذهن و بدن